Čtvrtek, 18 dubna, 2024
6.1 C
Litoměřice
DomůSportHázenáLovci vyhráli přímý souboj o třetí příčku na palubovce Sokola Nové Veselí

Lovci vyhráli přímý souboj o třetí příčku na palubovce Sokola Nové Veselí

Nové Veselí – V minulém kole si vyšlápli lovosičtí házenkáři v hale Chemik na dosud stoprocentní Karvinou a připravili ji tak první porážku v probíhajícím soutěžním ročníku. Tentokrát se představili na palubovce Sokola Nové Veselí, kde je čekal přímý souboj o třetí příčku.

První poločas přinesl vyrovnanou bitvu, ale před odchodem na přestávku si domácí vytvářejí slibný dvougólový náskok. Po přestávce se i nadále bojuje o každý míč a ani jeden ze soupeřů se nemůže dostat do rozhodujícího trháku. Třináct minut před koncem vedou Severočeši o tři branky, ale o necelých pět minut později o dvě prohrávají. V sedmapadesáté minutě zaznamenává vítěznou trefu Josef Jonáš a poté již žádný gól nepadl. Na těsné výhře Lovosic mají obrovskou zásluhu gólmani Jan Hrdlička s Jiřím Günlem, kteří v důležitých fázích zápasu doslova čarovali. Lovci se po odehrané podzimní části zůstávají v neúplné tabulce na třetí příčce.

V první minutě otevírá gólový účet tohoto duelu ze středu zakončující Gregorovič. Ve třetí minutě se z totožného místa nemýlí Flajsar, 2:0. Ve čtvrté minutě se jako první ze Severočechů prosazuje Malý, 2:1. V desáté minutě zužitkoval Gregorovična střed směřující nabídku, 3:1. V 11. minutě se ujímá Trkovského povedený podstřel, 3:2. Ve 13. minutě střílí znovu přesně Gregorovič, 4:2. S bleskovou odpovědí přispěchal Motl, 4:3. V 16. minutě obstřeluje Malý technicky Schamse a hosté se poprvé ujímají vedení, 4:5. V téže minutě pálí Ptáčník přesně k tyči, 5:5. O chvíli později kontruje Kupa, 5:6. Ve 20. minutě se Ptáčníkova bomba z devíti metrů odráží od pravé tyčky za brankovou čáru, 7:6. Ve 21. minutě dorovnává Kupa z pravé strany po proskočení do brankoviště na 7:7. Ve 22. minutě zakončuje rychlý protiútok z levé strany z hranice brankoviště Hajčman, 9:7. Ve 23. minutě se na hranici brankoviště zbavuje Petrychenko Gregoroviče, 9:8. Ve 24. minutě překonává Günla střelou z levého křídla k bližší tyči Hajčman, 11:8. Ve 25. minutě vyzrál na vysunutou domácí obranu Zourek, 11:9. V téže minutě pálí z výskoku na devíti metrech Ptáčník, 12:9. Ve 26. minutě proměňuje Kupa po Hajčmanově faulu nařízený sedmimetrový hod, 12:10. Ve 27. minutě zakončuje Flajsar delší kombinační akci, 13:10. Ve 29. minutě vyráží Schams Malého ránu z rychlého protiútoku, ale na dorážku Motla staženého na podlahu Dodicou zareagovat nestíhá, 13:12. Ve 30. minutě míří Ptáčník z levé strany ke vzdálenější tyči, 14:12. V téže minutě vysílá Zourek do samostatného úniku Motla a ten potvrzuje, že je opravdovým kanonýrem, 14:13. Pouhou vteřinu před odchodem na přestávku rozehrává Gregorovič devítimetrový hod na Ptáčníka, jehož bomba z výskoku vyhání pavouky z levé šibenice lovosické branky. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 15:13.

Ve 31. minutě trestá Kupa ze sedmimetrového hodu faul na svou osobu, 15:14. Ve 32. minutě zakončuje rychlý protiútok Halíček, 16:14. Ve 33. minutě uvolňuje na levé straně Motl Trkovského a ten míří z výskoku na devíti metrech mezi Schamsovy nohy, 16:15. Ve 34. minutě je na konci dalšího rychlého protiútoku z levé strany zakončující Flajsar, 17:15. Ve 35. minutě se střela na pravé straně tvrdě bráněného Bogdaniće odráží od bližší tyče za brankovou čáru, 17:16. Ve 36. minutě se ujímá Melicharův dalekonosný pokus z výskoku z dálky, 18:16. V téže minutě se protahuje středem na hranici brankoviště Kupa, 18:17. Ve 37. minutě je potleskem odměněn Bartůňkův technický lob, 19:17. Ve 39. minutě pálí z pravého křídla přesně Malý, 19:18. V téže minutě překonává Hrdličku parádním podstřelem zpoza Zourka Dodica, 20:18. Ve 42. minutě střílí Trkovský na levé straně přesně pod břevno a dorovnává na 20:20. Ve 43. minutě se zbavuje Ptáčník na levé straně Kylíška a z výskoku míří ke vzdálenější tyči, 21:20. Ve 47. minutě uvolňuje Kupa na levé straně Motla a ten zvyšuje z hranice brankoviště na 21:24. V 52. minutě podstřeluje tísněný Gregorovič v pádu vyskakujícího Hrdličku, 26:24. V 54. minutě předává Kupa míč na levé křídlo Motlovi a ten se štěstím prostřeluje gólmana Štohanzla, který si na něj sice sáhl, ale v cestě pod břevno mu zabránit nedokázal, 26:26. V téže minutě střílí Tomášek na pravé straně zpoza Trkovského ke vzdálenější tyči, 27:26. V 57. minutě končí v síti Jonášův pokus z kroku na pravé straně, 27:28. Poté úřadovali gólmani na obou stranách a asi nejdůležitější zákrok vytáhl Hrdlička proti Dodicovi necelou půlminutku před závěrečným hvizdem, když stihl sklapnout nohy a zastavit tak jeho bombu z výskoku z levé strany. Utkání končí a Lovci se rasují z vydřené důležité těsné výhry 27:28. 

TJ Sokol Nové Veselí – HK FCC Město Lovosice   27:28 (15:13)

TJ Sokol Nové Veselí: Schams, M. Štohanzl – J. Flajsar 3, Veselý, Halíček 1, Dodica 4, L. Bartůněk 1, Melichar 2, Burnazović, Krčál, Gregorovič 5, A. Tomášek 1, Hajčman 3, Ptáčník 7.  Trenéři: Peter Kostka, Michal Studený.

HK FCC Město Lovosice: J. Hrdlička, Günl – Holubec, Kupa 6/2, J. Motl 7, Petrychenko 2, V. Kovář, Trkovský 4, D. Zourek 1, Jonáš 1, Stach, Heřmanovský, Kylíšek 1, Malý 4, Bogdanić 2.  Trenéři: Roman Jelínek, Martin Hrib.

Rozhodčí: Václav Horáček, Jiří Novotný. Sedmimetrové hody: 0/0 – 2/2. Vyloučení: 5 – 4. 

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete ZDE.

Foto: www.handball.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -