Sobota, 4 května, 2024
20.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiŽáci ZŠ Lingua Universal herci

Žáci ZŠ Lingua Universal herci

Litoměřice – Dne 9.11. navštívilo ZŠ Lingua Universal divadlo Fórum pro prožitkové vzdělávání s edukativním představením cíleným na prevenci sociálně problematických jevů.

Žáci 5., 6. a 7. tříd se seznámili s tematikou předsudků, šikany, kyberšikany a měli možnost se do interaktivních představení zapojit. Vyzkoušeli si, jak se v určitých situacích zachovat, a dokonce dostali šanci změnit vývoj událostí příběhu, a negativním situacím tak zabránit.

Herci, které  znají někteří  z televize, v úvodu rozpoutali pohybovou diskusi, kdy žáci vyjadřovali své názory. Poté následovaly ve skupinkách různé scénky formou pantomimy.

Program edukativního představení byl strukturovaný a plynule na sebe jednotlivé části navazovaly. Informace, které byly žákům prostřednictvím  představení předány, měly na žáky silný vliv díky úžasnému kolektivu lektorů a také kvůli pravdivému základu odehraného příběhu.

Toto edukativní divadlo poskytlo žákům nejen možnost uvažovat o daném tématu, ale také se stát součástí divadelního souboru, být hercem i režisérem.

Zhlédnutí představení se stalo příjemně i užitečně stráveným časem, ve kterém se žáci  aktivně zapojili a si uvědomili, že každý má právo vyjádřit svůj názor.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -