Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaPolicejní pes v Roudnici dopadl zloděje na místě činu

Policejní pes v Roudnici dopadl zloděje na místě činu

Roudnice nad Labem – V neděli 14.11. v podvečerních hodinách byli roudničtí policisté přivoláni ke vloupání do jedné z místních základních škol.

Když policisté místního oddělení přijeli na místo, tak společně s hlídkou městské policie provedli prohlídku budovy a přilehlého okolí. Bohužel pachatele již nenašli. Na místo byl povolán i služební psovod, aby případně určil odchodovou cestu pachatele.

Ve chvíli, kdy dorazila policistka se svým služebním psem jménem Anso, tak začala ihned pracovat. Každý služební pes se vždy na svůj výjezd těší. S vidinou zasloužené odměny v podobě vypátraného pachatele nebo ztracené osoby.

Policisté, kteří byli na místě, kolegyni předali informace, že v objektu už nikdo není. Tuto informaci ovšem Anso nechtěl akceptovat a pořád svého psovoda směroval do objektu školy. Psovod tedy vyslyšel Ansa a dal mu pokyn „revír“. V tu chvíli šel Anso již najisto, veden svým dokonalým čichem.

Po několika minutách již vyštěkával a tím informoval svou parťačku, že zloděje má. Následně Anso tohoto 48letého recidivistu společně s policisty doprovodil do vozidla a svým parťákem i dalšími kolegy byl za svou práci pochválen.  

Autor: Veronika Hyšplerová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -