Sobota, 27 dubna, 2024
21.4 C
Litoměřice
DomůSportHázenáLovci si vyšlápli na lídra, Karviná si připsala první porážku

Lovci si vyšlápli na lídra, Karviná si připsala první porážku

Lovosice – V posledním kole před reprezentační přestávkou prohráli lovosičtí házenkáři zcela jednoznačně na palubovce ROBE Zubří. Tentokrát přivítali v hale Chemik dosud stoprocentní Karvinou, tedy jednoho z horkých kandidátů na titul.

Severočechům tato přestávka prospěla a bylo to vidět již během prvního poločasu, kdy si vytvořili čtyřgólový náskok. Po přestávce si odpustili střelecký výpadek a na konci se tak mohou radoval z výhry, na které měl obrovský podíl třináctigólový Jaroslav Trkovský a oba gólmani, Jan Hrdlička s Jiřím Günlem. O tom, že nešlo o procházku růžovou zahradou svědčí i tři vyloučení, Daniel Zourek, Karel Holubec a Patrik Fulnek. Lovci připravili Karvinou o neporazitelnost a v neúplné tabulce jim patří třetí příčka.  

V první minutě se zbavuje Trkovský na šesti metrech svého strážce a přesnou střelou k tyči otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve čtvrté minutě pálí Trkovský v plném běhu pod břevno, 2:0. S bleskovou odpovědí přispěchal Patzel, 2:1. V šesté minutě uklízí Hrdlička míč z vlastního brankoviště do prázdné karvinské branky, kam nestíhá dosprintovat gólman Marjanović, 3:1. V sedmé minutě dostává červenou kartu Zourek, který zasáhl vyskakujícího Mlotka nepříjemně do oblasti hlavy a krku. V deváté minutě dorovnává Skalický z levého křídla na 3:3. V desáté minutě vrací Trkovský z hranice brankoviště vedení na lovosickou stranu, 4:3. Ve 12. minutě se zastavuje Solákova bomba až v síti, 4:4. Ve 13. minutě se znovu prosazuje Trkovský, jenž sklízí ovace od diváků, 5:4. Ve 14. minutě dorovnává Patzel na 5:5. V téže minutě dochází k ostřejší výměně názorů mezi hráči obou celků, z nichž byli nejaktivnějšími Motl se Skalickým. O chvíli později je zakončujícímu Trkovskému roztržen dres, který musí vyměnit, ale to mu nebrání ve vstřelení další branky, 6:5. V 15. minutě nedosáhl Hrdlička na Solákovu ránu, 6:6. Ve 21. minutě posílá Bogdanić Lovce do trháku 9:6. Ve 22. minutě míří Mlotek na devíti metrech z kroku přesně k pravé tyči, 9:7. Ve 24. minutě zvyšuje Trkovský střelou od vlastního brankoviště do prázdné branky, kam nestíhají doběhnout Patzel s Marjanovićem, na 11:7. Ve 25. minutě trefuje opuštěnou lovosickou branku přízemní střelou Franc, 11:9. Ve 27. minutě nachází Kylíšek před brankovištěm soupeře Malého a ten se nemýlí, 14:9. Devětadvacet vteřin před přestávkou proměňuje Skalický sedmimetrový hod a upravuje poločasový výsledek na 14:10.

Ve 33. minutě proměňuje Skalický, proti němuž se staví mezi tři tyče Günl, další sedmimetrový hod, 14:11. Ve 35. minutě posílá míč z půlící čáry do opuštěné branky Karviné Malý, 16:11. Ve 36. minutě se prosazuje povedenou střelou o zem Skalický, 16:12. Ve 37. minutě zužitkoval Petrychenko dostatek prostoru, který mu byl poskytnut na brankovišti,17:12. Ve 40. minutě snižuje Solák technickou střelou na 17:14. Ve 41. minutě míří přesně Trkovský, 18:14. Ve 42. minutě kontruje Sobol, 18:15. Ve 44. minutě nachází svůj cíl Boučkův povedený podstřel, 19:15. V téže minutě se po Holubcově zákroku svíjí Patzel a rozhodčí vytahují další červenou kartu, po které míří předčasně do sprch Holubec. O chvíli později se zapisuje mezi úspěšné střelce Široký, 19:16. Ve 45. minutě proměňuje Kupa na straně domácích teprve první sedmimetrový hod ze tří nařízených, 20:16. Ve 46. minutě překonává Hrdličku střelou z hranice brankoviště Sobol, 20:17. V 51. minutě zakončuje rychlý protiútok střelou do prázdné branky Kylíšek, 24:17. V téže minutě míří milimetrově přesně k tyči Fulnek, 24:18. V 52. minutě zasahuje Funek nepříjemně do oblasti hlavy a krku Boučka a i on odchází po obdržené přímé červené kartě předčasně do sprch. V téže minutě zakončuje do rozhozené lovosické obrany Solák, jehož pokus zaplouvá k levé tyči. V 55. minutě vedou Lovci po povedeném Trkovského podstřelu již 26:19 a zdá se, že je rozhodnuto. V téže minutě odpovídá Patzel, 26:20. V 56. minutě se trefuje Kylíšek, 27:20. Čtyřiadvacet vteřin před závěrečným hvizdem upravuje Růža již pouze kosmeticky výsledek na konečných 27:22.

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná   27:22 (14:10)

HK FCC Město Lovosice: J. Hrdlička 1, Günl – Holubec, Kupa 1/1, J. Motl 1, Bouček 1, Petrychenko 1, V. Kovář, Trkovský 13, D. Zourek, Jonáš, Stach, Heřmanovský, Kylíšek 4, Malý 3, Bogdanić 2.  Trenéři: Roman Jelínek, Martin Hrib.

HCB KarvináMokroš, N. Marjanović – Urbański, Noworyta, V. Patzel 4, S. Mlotek 1, Fulnek 1, Jan Užek, Harabiš, Solák 4, Skalický 5/2, Široký 1, Nantl 1, Sobol 3/1, Růža 1, Franc 1.  Trenér: Michal Brůna.

Rozhodčí: Milan Hájek, Tomáš Kozler. Sedmimetrové hody: 3/1 – 4/3. Vyloučení: 4 – 2. ČK: 7. D. Zourek, 44. Holubec – 52. Fulnek. 

Autor: Václav Beneš

Foto: Robert Grim

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací a sportovních článků najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -