Sobota, 18 května, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko zakončilo podzim domácí výhrou nad Kadaní

Litoměřicko zakončilo podzim domácí výhrou nad Kadaní

Litoměřice – V minulém kole vyhráli litoměřičtí fotbalisté zcela jednoznačně na hřišti poslední Jiskry Modrá. Tentokrát přivítali v dohrávce prvního kola Tatran Kadaň, a pokud chtěli přezimovat na druhé příčce, museli zvítězit. 

Již po necelé čtvrthodině se domácí ujímají trochu šťastně vedení do šibenice sraženou střelou Davida Šragy z přímého kopu. O dvanáct minut později přidává litoměřický špílmachr druhý přesný zásah. Jedenáct minut před koncem zužitkoval David Šraga parádní přihrávku Filipa Franka a zkompletoval tak hattrick. Litoměřicko se stejně jako ostatní celky chystá na zimní přestávku a potěšitelné je, že do jarních odvet bude vstupovat z druhého místa.

V šesté minutě pálí Šraga z hranice velkého vápna příliš vysoko. V sedmé minutě nahrazuje zraněného Hrubého Salač. V 11. minutě si vykoledoval Holický žlutou kartu za sestřelení Novotného u koncové čáry. Ve 14. minutě rozehrává Šraga přímý kop a jeho střelu sráží nešťastně do levé šibenice Hlavatý. V 18. minutě si došel Botoš pro Holického centr z levé strany. Ve 24. minutě letí za koncovou čáru Novotného centr z pravé strany. Ve 26. minutě nachází Novotný na pravé straně za obranu do vápna nabíhajícího Šragu a ten s přehledem obstřeluje vybíhajícího gólmana Králíka. Ve 29. minutě chytá Botoš slabou Kocíkovu hlavičku. Ve 30. minutě ukrývá Botoš v rukavicích vysoký centr z pravé strany. Ve 31. minutě zajíždí Havliš ostře do Novotného a dostává žlutou kartu. Ve 36. minutě sbírá Králík nepovedenou Šragovu přihrávku, Ve 39. minutě chytá Králík u bližší tyče Šragovu střelu z pravé strany. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.

Ve 48. minutě letí nad Botošovu branku Hyského dalekonosný pokus. V 50. minutě pálí Novotný zpoza šestnáctky pánu bohu do oken. V 53. minutě chytá Botoš Salačův pokus z dálky. V 57. minutě se z trávníku těžce zvedá kulhající Králík. V 60. minutě vyfasoval žlutou kartu faulující Hranička. V 63. minutě zahrozil z levé strany Zákravský. V 66. minutě míří Hájek zpoza šestnáctky bez přípravy vysoko nad. V 68. minutě zastavuje Janošík ve středovém kruhu nedovoleně Flégla a sudí Filip Živnůstka vytahuje žlutou kartu. V téže minutě střídá Frank Rapavého.

V 72. minutě si Botoš pohlídal Zaržického přihrávku z pravé strany. V 75. minutě střílí Janošík z dálky příliš vysoko. V téže minutě odstupuje Zákravský a na trávník vbíhá Januška. V 78. minutě vyfasoval Novotný žlutou kartu za faul u středové čáry na unikajícího Kocíka. V téže minutě nahrazuje Čibenka Salače. V 79. minutě zatahuje po pravé straně míč do vápna Frank, jehož nezištnou nabídku proměňuje z hranice malého vápna zakončující Šraga, jenž v této chvíli kompletuje hattrick. V 81. minutě si na hranici velkého vápna obhazuje Karban hlavou vyběhnutého Botoše, ale jeho následnou střelu z levé strany vykopává u bližší tyče číhající Dura. V 82. minutě chytá Botoš Janošíkovu ránu z přímého kopu. V 84. minutě střídá Pocner Duru. V 87. minutě je Frankovi odpískán útočný faul na Kocíka. V 89. minutě likviduje Králík Hájkův pokus zpoza šestnáctky. V 90. minutě vystrašil Botoše nepovedeným odkopem Šraga. Utkání končí a Litoměřicko se po výhře 3:0, udrželo před zimní přestávkou v tabulce na druhé příčce.    

FK Litoměřicko A – FK Tatran Kadaň   3:0 (2:0)

Branky: 14. Šraga, 26. Šraga, 79. Šraga. Rozhodčí: Filip Živnůstka – Josef Zitko, Adam Provazník. ŽK: 60. Hranička, 78. M. Novotný – 11. Holický, 31. Havliš, 68. JanošíkDiváci: 100.

FK Litoměřicko A: Botoš – M. Novotný, Hruška, Janouš, Dura (84. Pocner) – Hranička, Rapavý (68. Frank), Hájek, Zákravský (75. Januška) – Šraga – Flégl.  Trenéři: Štefan Knapík, Matěj Marič.

FK Tatran Kadaň: Králík – Zaržický, Hrubý (7. Salač, 78. Čibenka),Hlavatý,Havliš – Karban, Kocík, Janošík, Holický – Hyský,Zralík.  Trenéři: Jan Peštuka, Jiří Hořínek.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -