Neděle, 19 května, 2024
12.7 C
Litoměřice
DomůKulturaUžijte si Svatomartinský večer na Hradě v Litoměřicích

Užijte si Svatomartinský večer na Hradě v Litoměřicích

Litoměřice – Oslavte sv. Martina jak se sluší a patří! Přijďte ve čtvrtek 11. listopadu na Hrad v Litoměřicích. Od 17 hodin zde bude probíhat Svatomartinský večer, v rámci kterého si můžete užít večeři o pěti chodech a živou hudbu. Chybět nebude ani Svatomartinské víno a litoměřické pivo.

O hudební doprovod se postará pan Jiří Knotte.

Období u příležitosti svátku svatého Martina je odpradávna ideálním časem pro hodování. Úroda je sklizena, uzavírá se tak současný rok a pomalu se připravujeme na blížící se Vánoce. Toto období počátku listopadu je dobou svatomartinských hodů. Svatomartinská husa ale není zdaleka jediná tradice, která se s tímto svátkem spojuje.

Na hradě budete moci ve čtvrtek ochutnat husí roládu plněnou švestkami, husí játra v tymiánovém sádle s bagetou, husí kaldoun se širokými nudlemi, husí stehno s červeným zelím a špekovým knedlíkem a jako dezert lokše s povidly sypané mákem.

Lístky na zážitkovou večeři si můžete zakopit z pohodlí domova – ZDE.

K zakoupené vstupence dostanete dárek v podobě voucheru na prohlídku expozice „Českého vinařství“ na Hradě Litoměřice pro 2 osoby.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -