Pondělí, 13 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBenefiční aukce ve prospěch Diakonie Litoměřice přinesla 1.114 000 Kč

Benefiční aukce ve prospěch Diakonie Litoměřice přinesla 1.114 000 Kč

Litoměřice – Ve čtvrtek 4. 11. se na litoměřickém hradě konal tradiční společenský večer s aukcí. Večerem provázela známá herečka a zpěvačka Chantal Poullain, která celé akci dodala neopakovatelnou a srdečnou atmosféru. Spolu s dražícími vytvořili radostný sehraný tým s touhou podpořit potřebnou věc.

Když v závěru dražby chybělo 60 tisíc do miliónu, začaly se zvedat ruce s čísly a příhozy pokračovaly. Aukce v prodloužení tak milión hravě překonala.

Celý večer provázelo několik novinek: řešení prostoru, raut v průběhu celého večera, online přenos nebo zprostředkované dražení pro dárce, kteří se nemohli zúčastnit osobně.

Nejúspěšnější letošní exponát je obraz ak. mal. Emila Cimbury, který se vydražil za 120 000 Kč. Skokanem aukce se stalo renovované křeslo Thonet z nábytkové dílny Diakonie. Nový majitel ocenil křesílko na 45 000Kč.

Výtěžek benefice podpoří spolufinancování rekonstrukce objektu pro nové Chráněné bydlení v Kamýcké ulici. Rekonstrukce již začala v květnu 2021, noví klienti se nastěhují v lednu 2023. Velkou část finančních prostředků získala Diakonie z evropských fondů, zbytek – cca 6 milionů – si musí obstarat sama. Vzhledem k neustálému zvyšování cen ve stavebnictví bude tato částka pravděpodobně ještě vyšší.

O pohoštění hostů se postarala restaurace Klobouk, o nápoje zase Čajovna Hóra a kavárna Fér Kafe.

Celý večer proběhl v souladu s vládními nařízeními.

Akci podpořily Město Litoměřice a Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Autor: Vendula Poštová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -