Pátek, 3 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Navzdory aktuálně velmi podzimnímu počasí totiž doma rozhodně sedět nemusíte.

S osmáky a deváťáky zajděte v sobotu 6. listopadu na Zahradu Čech. Od 8 až do 17 hodin se tam koná VÝSTAVA ŠKOL z celého Ústeckého kraje. Každá přihlášená škola zde má svůj stánek a v něm spoustu informací, letáčků i ukázek výuky.

V kostele, který je dominantou obce Medvědice, si můžete v sobotu od 16 hodin užít koncert pěveckého souboru IN FLAGRANTI z lovosického gymnázia. Zazní skladby moderní i klasické. Vstupné je dobrovolné a celé pomůže financovat opravy kostela, který je v současné době značně zchátralý. Přijďte!

V Trnovanech bude v sobotu připravena „Strašidlácká stezka.“ Akce plná strašidel a soutěží začíná v 17 hodin. Mapku trasy si vytiskněte z webu www.trnovany.cz – najdete ji v sekci aktuality. Pokud ji nebudete mít, vyzvedněte si ji hned po příchodu na dětském hřišti. Odměna na děti čeká za každý splněný úkol. Není důležité, odkud vyrazíte – žádné stanoviště ale nesmíte minout. Na každém z nich na Vás totiž čeká indicie, která Vás dovede k pokladu.

V neděli 7. listopadu si nenechte ujít Ohnivou dračí slavnost v Lovosicích. Akce začíná v 17 hodin lampionovým průvodem, který půjde z Václavského náměstí na Osmičku. Rozhodně přijďte! Uvidíte čerty a strašidla a hlavně – obřího desetimetrového draka, který umí chrlit kouř i oheň. Do Lovosic ho přiveze Divadlo KVELB.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -