Pondělí, 6 května, 2024
11.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiVrcholem letošního Dýňování ve Velkých Žernosekách byl strašidelný dort

Vrcholem letošního Dýňování ve Velkých Žernosekách byl strašidelný dort

Velké Žernoseky – Velkých Žernosekách proběhlo poslední říjnovou středu Dýňování – už tradiční akce, letos obohacená o sladkou hostinu se strašidelnými dobrotami. Tykve pro děti zajistila obec.

Nejprve rodiče s dětmi společně vydlabali a vyřezali dýně a poté si děti pochutnaly na připravených dobrotách. Jednoznačně největší úspěch měly pečené „prsty čarodějnice“ z těsta a veliký strašidelný dort, který mnozí nejprve považovali za umělou atrapu.

„Dort vlastnoručně vyrobila paní Vlaďka Králová, předsedkyně naší kulturní komise. Moc jí za to děkuji. Byl to pěkný tematický dort, se kterým by se mohla s přehledem ucházet o vítězství i v cukrářských soutěžích,“ uvedla starostka obce Jaroslava Rufúsová.

Celkem 18 vydlabaných a vyřezaných dýní  teď zdobí schodiště ke hřbitovu. Děti si rozdělily služby –  střídají se – a každý den v nich zapalují svíčky.

Obec se už začala připravovat na kulturní akce spojené s Vánocemi. Stromeček se ve Velkých Žernosekách rozsvítí v sobotu 27. listopadu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -