Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLovosice v domácím duelu smázly sedmi přesnými zásahy Jiskru Modrá

Lovosice v domácím duelu smázly sedmi přesnými zásahy Jiskru Modrá

Lovosice – V minulém kole schytali lovosičtí fotbalisté další krutou lekci na hřišti Sokola Srbice. Tentokrát přivítali v záchranářském duelu Jiskru Modrá. V případě výhry mohli opustit poslední příčku a přenechat ji svému soupeři.

Režie prvního poločasu se chopí Roberto Espinosa, který nejprve proměňuje pokutový kop a těsně před odchodem na přestávku přidává druhý přesný zásah. Ve druhé půli si domácí odpustili tradiční hrubku a začínají svého soupeře válcovat. Přidávají dalších pět přesných zásahů a na konci se radují ze zasloužené vysoké výhry. Lovosice se po tomto kole odpoutávají z poslední příčky, na kterou se propadá jejich dnešní soupeř.

V první minutě míří Bangoura z pravé strany mimo vzdálenější tyč. Ve čtvrté minutě si nabíhá za obranu Kubaška, ale míč se mu zamotal mezi nohy a nedokázal zakončit. V sedmé minutě nahrazuje Stožický Bangouru. V osmé minutě je Stožického pokus z pravé strany sražen na roh. Ve 12. minutě rozehrává Lenrt rohový kop z prané strany a po Bělíkově prodloužení netrefuje z těsné blízkosti odkrytou branku Gaube. V 19. minutě sestřeluje Beneš Gaubeho a dostává žlutou kartu. Ve 20. minutě hlavičkuje po Lenrtem rozehraném přímém kopu z pravé strany těsně vedle bližší tyče Gaube. Ve 23. minutě hlavičkuje po Podrazilově centru z přímého kopu Kubaška vysoko nad. Ve 24. minutě je ve vápně Turbákem faulován Kubaška a sudí Milan Karrmann nařizuje pokutový kop. Ve 25. minutě si staví míč Espinosa a přesnou střelou k tyči po své levici otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 29. minutě si vypomáhá Espinosa útočným faulem v souboji s Vaňkem. Ve 31. minutě chytá Loubal Mirandovu hlavičku. Ve 38. minutě vytěsňuje Loubal na roh Štorcovu nebezpečnou ránu zpoza šestnáctky. Ve 42. minutě si vykoledoval žlutou kartu nervózní asistent trenéra Modré Ladislav Michalec. Ve 44. minutě vybojoval D. Walter míč v souboji s gólmanem Matějkou a jeho nabídku zužitkoval před zcela odkrytou brankou zakončující Espinosa. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.

Ve 46. minutě je sražena na roh Mirandova střela zpoza šestnáctky. Ve 48. minutě vybíhá Matějka z vápna a sbírá dlouhý nákop D. Waltera. V 52. minutě nepouští Turbák na pravé straně do šance D. Waltera. V 54. minutě pálí Vaněk z dálky pánu bohu do oken. V 57. minutě je Podrazilem odváděn za postranní čáru otřesený Espinosa. V 62. minutě posílá Petrus centr z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde pálí bez přípravy nad branku Gaube. V 63. minutě jdou domácí do přečíslení dva na jednoho, ale Kubaškovu nabídku nezužitkoval z levé strany zakončující Espinosa. V 65. minutě si zpracovává Kubaška na středu ve vápně Petrusův oblouček z pravé strany, ale následnou střelu Matějka pouze vyráží a zcela volný Kubaška má dostatek času na to, aby doklepl míč za brankovou čáru. V 66. minutě střídá Šotola Fialu. V 69. minutě utíkají po výtečném Lenrtově obranném odkopu a Espinosově přihrávce D. a M. Walterové sami na Matějku, kterého si M. Walter povodil a poté posílá míč do sítě.V 72. minutě odstupují Espinosa s M. Walterem a na trávník vbíhají Zuch se Zárubou. V 73. minutě hlavičkuje Stožický po centru z pravé strany z těsné blízkosti příliš vysoko. V 75. minutě odvrací Matějka společně s Benešem na roh Podrazilův pokus z ostrého úhlu z levé strany. V téže minutě vyfasoval Tvrz žlutou kartu za opuštění hřiště bez souhlasu rozhodčího. V 76. minutě rozehrává Lenrt rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde se prosazuje hlavou Gaube. V 78. minutě nahrazuje Chládek Baboráka. V 80. minutě utíkají hostující obraně D. Walter s Kubaškou, jemuž se daří prostřelit vyběhnutého Matějku. V 82. minutě střídá Kubašku Zimák. V 83. minutě vysílá Gaube těsně za středovou čárou do samostatného úniku Zucha, jehož marně stíhá Stružinský, a nešťastný Matějka je opět bez šance. V 85. minutě míří Štorc zpoza šestnáctky vysoko nad. V 87. minutě se po Zimákově vysunutí dostává do samostatného úniku Gaube kterého odzbrojuje rychle se vracející Vaněk ve spolupráci s Matějkou. Utkání končí a Lovosice se po jednoznačné výhře 7:0 odpoutávají v tabulce z poslední příčky.

FK ASK Lovosice A – FK Jiskra Modrá   7:0 (2:0)

Branky: 25. Espinosa (pen.), 44. Espinosa, 65. Kubaška, 69. M. Walter, 76. Gaube, 80. Kubaška, 83. Zuch. Rozhodčí: Milan Karrmann – Ivan Kuriljak, Miroslav Klimpl. ŽK: 19. Beneš, 42. asistent trenéra Michalec, 75. Tvrz. Diváci:  220.

FK ASK Lovosice A: Loubal – Petrus, Lenrt, Bělík, Baborák (78. Chládek) – Podrazil – D. Walter,  Gaube, Kubaška (82. Zimák), M. Walter (72. Záruba)- Espinosa (72. Zuch).  Trenéři: Roman Podrazil, Radomír Rambousek.

FK Jiskra Modrá: Matějka – Stružinský, L. Vaněk, Turbák, Rohla – J. Beneš – Tvrz, Štorc, Miranda, Fiala (66. Šotola) – Bangoura (7. L. Stožický).  Trenéři: Vojtěch Šotola, Ladislav Michalec.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -