Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůKulturaKinoKino Máj upustilo od klasických měsíčních programů

Kino Máj upustilo od klasických měsíčních programů

Litoměřice – Již zhruba půl roku mohou návštěvníci litoměřického kina Máj pozorovat změnu v systému uvádění filmů do programu Městských kulturních zařízení. Po znovuotevření kina v květnu letošního roku upustilo vedení kina od klasických měsíčních programů.

Ovšem toto není pouze záležitost litoměřického kina. K této změně podle vzoru multiplexů již přešla velká část kin v ČR. „Po téměř šesti měsících od zavedení čtrnáctidenního programu i my hodnotíme, že se jednalo o správný krok,“ řekl Michal Špadrna, vedoucí kina.

Dodává, že tato změna přinesla také variabilitu při tvorbě programu. Kino dokáže reagovat s minimální prodlevou na poptávku diváka, a zároveň nedochází ke zbytečným reprízám u titulů, které v návštěvnosti propadly.

 Další výhodou je snížený počet změn v již hotovém programu. Jelikož filmy se uvádějí v okamžiku celorepublikové premiéry, nastává v této nejisté době častá situace, kdy film je odložen. Informace o těchto změnách se aktualizují cca 3 týdny před premiérou.

Díky 14dennímu intervalu tak přicházíme vždy s aktuálním programem s tímto titulem již nemusíme počítat. Typickým příkladem za všechny přesouvané tituly je třikrát odkládaný film Karel nebo bondovka Není čas zemřít.

A na co se mohou návštěvníci dále těšit? Na začátku listopadu bude ke shlédnutí snímek Eternals, který představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Do kin přijde také nový díl Spidermana a děti se mohou těšit na druhý díl animovaného filmu Zpívej.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Daniela Kekrtová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -