Paní Mikulcová ze SeniorCentra si splnila přání: poznala město Terezín

0
191

Terezín – Každý klient SeneCura SeniorCentra Terezín může mít jednou za rok speciální přání. Paní doktorce Janě Mikulcové se přání vyplnilo prohlídkou města Terezín. Při návštěvě ocenila nejen architekturu, ale i bohatou historii.

„Roční přání je u našich klientů velmi oblíbené a my se snažíme je vždy splnit. Velmi často si klienti přejí navštívit rodné město nebo vesnici, hojné jsou i knihy nebo kulturní vystoupení,“ uvedla Daniela Zamrzlová, sociální pracovnice domova v Terezíně. Konkrétně paní Mikulcová chtěla poznat historii Terezína. Se sociální pracovnicí se proto vydala na plánovaný výlet, který začal prohlídkou historického muzea v informačním centru. Klientka byla vystavovanými exponáty nadšena, se zájmem pokládala dotazy a poslouchala působivý výklad.

Na náměstí se paní Mikulcová dozvěděla o každé budově nejen základní informace, ale i zajímavosti navíc. Dále navštívila místní jízdárnu i vodní bránu a podívala se na most přes řeku Novou Ohři, mlýn a terezínský jez. Pozornosti paní Mikulcové neunikly ani Magdeburské kasárny či skladiště potravin. Úspěšná exkurze skončila u základního kamene města Terezín z 18. století, který zde položil císař Josef II. Klientku velmi zaujal latinský nápis, který si dokonce sama přečetla, protože latinu dobře ovládá. „Díky za skvělé služby vaší cestovní kanceláře,“ trefně a nadšeně shrnula celý výlet paní Mikulcová.

Roční přání jsou jednou z mnoha možností, kterými se SeneCura snaží přinést radost do života svým klientům. Dalším unikátním programem je tzv. výměnný pobyt, kdy klient může strávit ´dovolenou´ v podobě několikadenního pobytu v jiném SeniorCentru (celkem 16 zařízení v ČR), než v jakém celoročně bydlí. „Například klienti z Terezína tak mohou jet třeba i do Prahy a navštívit zde známá místa nebo přátele. Po celou dobu pobytu je doprovází jejich ošetřující personál,“ vysvětluje Daniela Zamrzlová.

Velmi oblíbené jsou i večeře při svíčkách v atmosféře luxusní restaurace s obsluhou, na které si klienti mohou pozvat rodinu či známé a zažít příjemný pocit z večeře v roli hostitele. 

Autor: Ing. Jana Barčáková

- Naši partneři -
Předchozí článekObjevte v knihovně hrady Ústeckého kraje!
Další článekDýňobraní na Lovoši už tuto sobotu!
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno