Čtvrtek, 2 května, 2024
19.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na borůvkové knedlíky

Gastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na borůvkové knedlíky

Litoměřice – Nestíháte přes týden vařit? Nechte to na Pohodu! V Litoměřicích provozuje hned tři jídelny, ve kterých každý všední den nabízí rovnou pět hlavních jídel. Naobědváte se za sympatických 72,- Kč, přičemž jídlo Vám rádi dají i s sebou.

V pondělí 18. října je v nabídce hovězí zeleninová polévka s drobením. Jako hlavní chod si můžete dát třeba  kuřecí směs s olivami a dušenou rýží nebo maďarský guláš s těstovinou. Své příznivce si určitě najde i smažený květák s bramborem a tatarkou. Milovníci sladkých jídel určitě vezmou zavděk vločkovými lívanci se šlehačkou, a pokud si hlídáte štíhlou linii, líbit by se Vám mohl těstovinový salát s kuřecím masem.

V úterý 19. října je tahounem nabídky pečená krůta s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Zájem bude určitě také o holandský řízek s bramborovou kaší a o bratislavské plecko s knedlíkem. Z lehčích jídel bude k mání čočkový salát. A bretaňské fazole s chlebem? Klasika, která nezklame. Úterní polévka je frankfurtská.

Ve středu 20. října si určitě nenechte ujít špekové knedlíky s cibulkou a dušeným zelím. K mání bude i česká klasika nejklasičtější – zeleninové lečo s uzeninou a bramborem. Vepřová pečeně na paprice s rýží bude určitě také chutnat. Z lehčích jídel je ve středu plánován kuřecí salát s paprikou a fazolemi. Středeční polévka je hovězí zeleninová s masovými noky.

Ve čtvrtek 21. října je hlavním lákadlem nabídky kuřecí špíz se zeleninou, tatarskou omáčkou a bramborem. Nezklame ani frankfurtská pečeně s rýží. Netradičně je ve čtvrtek zařazena řecká musaka – zapečené jídlo, které se skládá z mletého masa a zeleniny. „Na dračku“ půjdou určitě také špenátové palačinky plněné houbovou směsí. Ze salátových jídel je ve čtvrtek k mání zeleninový salát s hermelínem a kuskusem. Polévka je hovězí zeleninová s vaječnou jíškou.

Závěr pracovního týdne – pátek 22. října – bude patřit borůvkovým knedlíkům s tvarohem a jihočeské kulajdě. Pokud sladkým jídlům nefandíte, vsaďte na svíčkovou. Nezklame ani rizoto z vepřového masa  s červenou řepou. Kdo si do teď nevybral, ať zkusí smaženou kotletu s bramborovou kaší. Z lehčích jídel je k mání těstovinový salát s kuřecími nugetkami.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v litoměřické ulici Na vinici 2244, Žižkova 2 a na Mírovém náměstí  – v průchodu vedle městského úřadu. Jídlo se vydává od 10.30 do 14 hodin.

Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -