Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSvátek hlíny, keramiky a řemesel už tuto sobotu na faře v Býčkovicích

Svátek hlíny, keramiky a řemesel už tuto sobotu na faře v Býčkovicích

Býčkovice – Nejen HAVELSKÉ POSVÍCENÍ, ale také Svátek hlíny, keramiky a řemesel se tuto sobotu 16. října koná v Býčkovicích. Můžete díky tomu prožít parádní den a v jedné obci si užít hned dvě akce naráz.

Svátek hlíny, keramiky a řemesel se uskuteční v prostorách bývalé býčkovické fary. Startuje v 10 dopoledne a potrvá až do večera.

Můžete se těšit na malý jarmark keramických výrobků a místních produktů, tvořivé dílničky pro děti i dospělé a modelování z keramické hlíny. Velkým lákadlem je také občerstvení – k mání budou speciality německé kuchyně.

Můžete si vyzkoušet psaní husím brkem, točení na hrnčířském kruhu nebo přiložit ruku k dílu a  zapojit se do stavby hliněné kupole pece na místě bývalého farního hřbitova.

V 17 hodin se bude slavnostně zapalovat oheň pro dobro pece.

Akci pořádá Keramická dílna a kavárna Dlouhánka Litoměřice.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -