Středa, 24 dubna, 2024
9.8 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyNejlepší první auta, která je zábava řídit (reklamní článek)

Nejlepší první auta, která je zábava řídit (reklamní článek)

Pořizujete první auto? Pojďme se společně podívat na to, na jaká auta byste se měli ideálně zaměřit. Není totiž auto jako auto.

Ať už kupujete první auto pro sebe, své dítě nebo partnera, platí pár základních pravidel pro to, jaké auto vlastně vybrat. Popravdě, nejlevnější není vždy nejlepší. A i když statistiky tvrdí, že první auta vydrží maximálně pět let, protože většinou skončí v propadlišti dějin jako beznadějná ojetina, přesto stojí za to se na výběr prvního auta zaměřit a nenechat nic náhodě.

Ano, pokud si pořídíte první auto, dá se očekávat, že v prvních letech zneškodníte několik popelnic, patníků, odřete si nárazníky nebo dveře a zažijete nějaký ten ťukec při parkování. A nemělo by být proto příliš drahé. Na druhou stranu, právě proto, že je v prvních pěti letech u nových řidičů zvýšený počet nehod, mělo by auto být vybaveno všemi bezpečnostními prvky, aby případný karambol odnesly právě jen plechy, a ne řidič vozidla.

Základem je vybrat auto, které bude spolehlivé, a ještě dokáže dobře posloužit. Ne vždy se ale můžete spolehnout na to, co vám říká prodejce. Jeho cílem je auto prodat, a často se stává, že pak koupíte auto s nepřiznanými poruchami, auto bourané anebo s více nalítanými kilometry, než tvrdí tachometr. Jak si ale ověřit, jestli nekupujete zajíce v pytli? Dobrou volbou je si před koupí auto prověřit, protože jen tak zjistíte, za co vlastně dáváte peníze. Jedním z nástrojů je checkcardna.com, kde zadáte VIN auta a vyjede vám jeho rodokmen, od kterého se pak při koupi můžete odrazit.

A jaká auta vybírat pro novopečené řidiče?

Jednou z variant je Nissan Micra. Nissan Micra je jedním z nejfunkčnějších a nezajímavějších prvních vozů. Je snadné řídit model s benzínovým motorem o objemu 1,0 litru, a to nejen, že spadá do nejlevnější pojišťovací skupiny, ale také zabrání tomu, aby řidič přecenil své síly na silnici a mohl si hrát na honěnou. Není to ale nejlevnější ani nejprostorovější auto svého druhu.

Toyota Yaris je spolehlivý multifunkční pomocník a jeden z nejspolehlivějších prvních vozů, které si můžete koupit. Kabina je prostorná a získáte také pověstnou spolehlivost Toyoty, což znamená, že vám Yaris vydrží dlouho.

Volkswagen Golf je jedno z nejdražších prvních aut na tomto seznamu, ale je to téměř vše, co byste v autě chtěli. Je snadné řídit, prostorné a dobře vybavené. Má také skvělou technologii, je spolehlivé a dokáže být na silnici pořádným drakem. Je to časté první auto pro mladé muže. Navíc – dobře mu sluší tuning.

Nejste-li založením piráti silnic a jdete po spolehlivosti, pak by se vám mohla líbit Škoda Fabia. Díky líbivým faceliftům už nejsou jeho novější modely „autem pro důchodce“ a rozhodně její vzhled nikoho neurazí. Pojištění by nemělo být drahé a kabina odolá téměř všemu. Pro mladé řidiče to ale obvykle není jejich první volba. Na druhou stranu, pokud vám už není osmnáct a chcete jako své první auto spolehlivého pracanta, Škoda Fabia by měla být vaší srdcovkou.

VW Polo je ideálním prvním vozem. Je vybaven motorem o objemu 1,0 litru a výkonu 80 k, což by mělo být levné. Není to nejzajímavější auto na pohled, ale má dobře vybudovaný interiér se spoustou snadno použitelných technologií. Vyberte si model SE a získáte řadu bezpečnostních prvků, která vám poskytne větší klid.

A pokud jste si vybrali první auto, chcete prověřit jeho historii, ale nejste fanoušky angličtiny, možná by vás mohla zaujmout služba myfreevin.com/cz/, která vám také dokáže zjistit, co je kupované auto zač, a ještě k tomu v českém jazyce.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -