Čtvrtek, 2 května, 2024
20.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloV Litoměřicích proběhne Svatba bez obřadu

V Litoměřicích proběhne Svatba bez obřadu

Litoměřice – Francouzská situační komedie, ve které průšvih střídá průšvih – to je Svatba bez obřadu. Divadelní představení do Litoměřic přiveze pražské Divadlo Háta. Smát se budete od začátku do konce!

Hraje se v pondělí 11. října od 19.30 hodin v Divadle Karla Hynka Máchy. Divadelní kavárna bude otevřena už od pěti, takže nezapomeňte přijít na skleničku a na něco dobrého k zakousnutí.

Vstupenky na představení koupíte kliknutím ZDE.

Komedie Svatba bez obřadu  byla v roce 1963 zfilmována pod názvem Pouic Pouic s Louis de Funesem a Mireille Darcovou v hlavních rolích. Je již 26. kusem divadelní společnosti Háta.

 Bez obřadu se můžete dát zpopelnit, ale ne se vdát. To si myslel leckterý z aktérů představení, než vstoupil do hry mladý, sympatický a nad poměry výřečný pojišťovací agent, než odcestoval razantní a trochu nervózní milionář Leonard se svou půvabnou éterickou manželkou za obchodem do Paříže, než se jejich jediný pravý syn vrátil z brazilských pralesů a především: než zůstaly rodinné akcie v rukou manželky a rodinné sídlo v rukou dcery.

Když tento výčet znásobíme jedním odmítaným nápadníkem z lepší rodiny a vydělíme jedním domnělým sňatkem, výsledkem je řízný komediální zmatek plný omylů a nevinných léček, lehkosti a nonšalantní elegance ve vtipných dialozích a v bláznivých, originálně vypointovaných situacích. To vše ve výsostně francouzském stylu.

Úvodní foto: Jarmila Vlčková – webové stránky Divadelní společnoti Háta

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -