Pátek, 26 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích začíná Měsíc seniorů

V Lovosicích začíná Měsíc seniorů

Lovosice – Říjen bude v Lovosicích plný aktivit a zábavy. Mezinárodní den seniorů, který připadá na 1. října, totiž ve městě slaví pro jistotu celý měsíc. Program startuje ve středu 6. října v lesoparku Osmička – od devíti hodin si tady můžete vyzkoušet pétanque. Velmi jednoduchá francouzská společenská hra oslovuje všechny věkové kategorie po celém světě.

Ve čtvrtek 7. října v sále lovosické staré radnice začíná další kurz Univerzity třetího věku Tentokrát budou senioři společně objevovat tajemství Barokní architektury v Čechách.

V úterý 12. října přijďte do Domu dětí a mládeže ELKO na zdravotní cvičení (jsou v plánu dvě – od 8.30 a od 10 hodin) a zúčastněte se Dne otevřených dveří spolku Úsměv = Zdraví.

Ve středu 13. října proběhne v rámci Měsíce seniorů akce pro širokou veřejnost – Jablíčkový den. Ten by měl upozornit na nebezpečí rakoviny prsu a propagovat samovyšetření. Akce bude probíhat od 9.30 hodin na Václavském náměstí. Můžete si vyzkoušet samovyšetření prsu na modelu, který bude k dispozici, dostanete letáček se všemi informacemi a také jablíčko – za odměnu.

V pátek 15. října v 17 hodin bude v Centru kultury Lovoš Taneční zábava s kapelou Regius band. Přijďte si užít podvečer! Lístky, které stojí 50,- Kč, jsou v předprodeji v Informačním centru města.

V pondělí 18. října je organizovaný zájezd do Divadla v Mostě na představení s názvem „Host.“ Autobus odjíždí z Václavského náměstí v 17 hodin. O den později, v úterý 19. října, přijďte do lovosické knihovny na přednášku Jakuba Greschla „Cestování s hendikepem: Nic není nemožné – projekt Americký sen.“ Součástí přednášky je projekce, vstupné zdarma.

Měsíc bude končit v úterý 26. října v 17 hodin pořadem „Střípky ze života Dvořákova.“ Jedná se o komponovaný pořad ke 180. výročí narození Antonína Dvořáka. Vystoupí Jindřich Macek (loutna) a Jitka Baštová (akordenon). Akce se uskuteční ve velkém sále knihovny.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -