Neděle, 5 května, 2024
11.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Víkend je tu a spolu s ním i naše pravidelná série tipů, kam vyrazit. Chcete-li si nadcházející podzimní sobotu a neděli pořádně užít, neseďte doma! Vyrazit můžete za sportem nebo na parádní historickou akci s příchutí 18. století.

Pod Řípem se v sobotu 2. října  sejdou hasiči ze všech koutů Ústeckého kraje. Podřipská hasičská župa a Krajské sdružení hasičů totiž pořádají v pořadí už druhé Setkání hasičů pod Řípem. Akce odstartuje v 11 hodin dopoledne slavnostním nástupem hasičů na kramářském place, na to hlavní se ovšem můžete těšit přímo v pravé poledne. Na Řípu se totiž budou křtít hned dvě knihy a litoměřický biskup Jan Baxant požehná hasičské prapory. Následují ukázky hasičské techniky a také soutěže – až do 17 hodin.

V litoměřické Čajovně Hóra se v sobotu od 14 do 17.30 hodin koná Medobraní – improvizovaný jarmark medu a včelích produktů. Využijte možnosti setkat se s místními včelaři a výrobci dobrot z medu! K mání budou i svíčky z včelího vosku, medové pivo, perníčky, medovina a medová kosmetika. Vstupné zdarma. Více informací je TADY.

Na Hliné, v prostoru zbrusu nového discgolfového hřiště, se za hezkého počasí uskuteční Drakiáda. Vezměte děti a přijďte si užít krásné podzimní odpoledne. Občerstvení na místě zajištěno, draky s sebou! Více informací najdete ZDE.

Do Terezína jste srdečně zváni na Josefínské slavnosti. Akcí,která je zároveň oslavou 241. výročí založení Terezína, bude žít tradičně celé město. Těšte se na historické tržiště, které otevře v 10 hodin dopoledne, kolotoče, ukázky řemesel a samozřejmě také na populární bitevní ukázky. Ty budou hned dvě – v 15 a v 19 hodin. Více informací najdete ZDE.

V neděli 3. října se vydejte s dětmi do Třebenic. Ve zdejším sportovním areálu budou od 10 do 12 hodin probíhat cyklistické závody dětí do patnácti let. Startovné je zdarma a pro závodníky jsou připravené odměny. Zúčastnit se mohou i odrážedla.

Dům dětí a mládeže Rozmarýn pořádá v neděli 3. října od 13 do 16 hodin Den zvířat s Adélčiným dvorečkem. Přijďte s dětmi na zahradu DDM. K vidění bude spousta zvířátek, o kterých se dozvíte mnoho zajímavého. A v plánu je i tvořivá dílna! Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -