Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůSportFotbalŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Kladno 1:1(0:0) 15. kolo předehrávka 28.9.2021

ŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Kladno 1:1(0:0) 15. kolo předehrávka 28.9.2021

VIDEO: V úterý 28. září, v den státního svátku, fotbalisté SK Štětí volno v divizní soutěži neměli. Na svém trávníku v předehrávaném 15. kole přivítali 4. celek tabulky, který v posledních 3 zápasech vyhrál, bílé SK Kladno.

(4:18) V 5. minutě hledal Jiří Vacek za obranou hostů tří zápasového navrátilce, nejlepšího střelce týmu Jiřího Vokouna, který reprezentoval naši republiku na Mistrovství světa ve futsale a kterému k míči chyběl krok. (09:07) Povolenku k zakončení nedostal kapitán hostujícího týmu David Čížek. Včasným vyběhnutím mu ji zarazil štětský brankář. (21:48) Skulinku v obraně domácích si k náběhu v polovině poločasu našel Matěj Šnobl, ale trefil jen boční síť. (31:39) U zadní tyče kladenské branky si hrál při rohu na nenápadného Michal Obrtlík a málem mu to vyšlo. Chyběl kousek. (38:33) V závěru poločasu se v pokutovém území Kladna až moc okatě poroučel k zemi Muamer Měšič, ale rozhodčí se nachytat nenechal. (48:55) Skóre otevřeli domácí po 4 minutách 2. půle. Akci centrem začal Jiří Vacek, Tomáš Belák ihned hlavou posloužil Jiřímu Vokounovi a domácí vedli 1:0. (54:31) Hosté okamžitě opustili taktiku čekání na chybu soupeře a pustili se do ofenzivy. Před Vladimírem Procházkou musel v posledním zlomku vteřiny na roh odvracet David Čada. (58:51) Snažení domácích navýšit náskok po hodině hry završil střelou Patrik Škoda, která ale skončila vedle. (61:20) Na straně Štětí muselo dojít i výměně brankáře. Zraněného Václava Sailera nahradil Michal Vondrka. (64:31 ) Hosté stupňovali tlak a střelu Tomáše Boráka zastavil Rudolf Slanička. (71:23) Jiří Vacek, který operoval na levé straně zálohy i útoku domácích chtěl v 72. minutě prostřelit Martina Vokouna v brance, ale ten se překvapit nenechal. (79:46) Rozhodující moment utkání se odehrál 10 minut před koncem. Rudolf Slanička se pustil do souboje s hráčem hostů, míč odkopl za brankovou čáru, ale hlavni, když zpozoroval, že se asistent Václav Kubec vydal směrem ke štětské brance, tak ukázala na pokutový kop. V hledišti i na hřišti propukly emoce. Nesouhlas s verdiktem byl hodně hlasitý. (81:32) Matěj Šnobl z penalty srovnal na 1:1, i když moc nechybělo, aby Michal Vondrka penaltu zlikvidoval. (91:08) V závěru ještě Jiří Vokoun kopal volný přímý, ale skončilo to faulem domácího hráče. (92:50) Zápas uzavřel neúspěšným rohem Jakub Balšánek a každé mužstvo si tak ponechalo bod za remízu 1:1.

Po 10 odehraných zápasech je SK Štětí s 15 body na 9. místě. První místo s 25 body drží FK Neratovice-Byškovice. S 23 body je pronásleduje 2. FK Baník Most Souš. Poslední 16. zůstává bez bodu FK Tatran Rakovník Program mužstvo SK Štětí pokračuje mílovými kroky. Už sobotu 2. října zajíždí na hřiště vedoucího celku tabulky FK Neratovic-Byškovic. Výkop 10:15. Autobus odjíždí z městského stadionu v 8:00. O týden později v sobotu 9. října přijede do Štětí celek z hlavního města SK Aritma Praha. Začátek utkání je v 10:15.

Branky: Jiří Vokoun 1

Sestava: Václav Sailer (62. Michal Vondrka)- David Čada (66. Petr Kovařík), Michal Obrtlík, Rudolf Slanička, Lukáš Janovský-Tomáš Belák (68. Ondřej Černý), Muamer Mešič, Jiří Vokoun, Patrik Škoda, Jiří Vacek-Jiří Neuman Připraveni: Pavel Fary, Marek Polák, Jakub Janovský

Trenér: Josef Jarolím

Vedoucí: Jan Tyle

Rozhodčí: Lukáš Kříž-Lukáš Langmajer, Václav Kubec

Delegát: Vojtěch Gotthard z Prahy

Hlavní pořadatel: Jan Suchitra

200 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -