Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíPřipojte se ve Štětí k Férovému pikniku, který zahajuje výstavu na stromech

Připojte se ve Štětí k Férovému pikniku, který zahajuje výstavu na stromech

Štětí – Zdravé město a MA21 pro Vás připravuje ve spolupráci s organizací NaZemi Výstavu na stromech. Výstava na stromech je celorepublikový výstavový happening na podporu důstojné práce. Akce se koná každý rok v říjnu během Týdne důstojné práce. Předloni výstava k pěstování kakaa visela na více než 100 místech republiky. Letos se v týdnu od 2. do 9. října 2021 koná sedmý ročník zaměřený na pěstování bavlny.

Bavlna patří mezi nejdůležitější a nejstarší textilní suroviny. Většina bavlny s minimem pesticidů, bezdětské práce, s důstojnými výkupními cenami pochází od drobných pěstitelů. Podmínky panující na bavlníkových polích v Indii přiblíží výstava pod širým nebem nazvaná ŽIVOT V BAVLNĚ, která bude od  2. října do 9.října 2021 k vidění na Husově náměstí ve Štětí.

Výstava bude zahájena v sobotu 2. října ve 13 hodin Férovým piknikem. Přijďte i Vy s rodinou, známými nebo kamarády a užijte si Férový piknik s námi. Co s sebou? Dobrotu připravenou z fairtradových surovin v kombinaci s lokální surovinou.

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -