Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko si doma poradilo s Baníkem Modlany

Litoměřicko si doma poradilo s Baníkem Modlany

Litoměřice – V minulém kole prohráli litoměřičtí fotbalisté v Domoušicích, kde dosud stoprocentní lídr této soutěže předvedl parádní obrat. Tentokrát na svém stadionu přivítali Baník Modlany.

Domácí, kteří vstupovali do tohoto zápasu v roli favorita se zásluhou Davida Šragy bleskově ujímají vedení. Těsně po přestávce přidává pojistku Vladimír Flégl. Po hodině hra hosté zásluhou Jana Vavrince snižují. V nastaveném čase dává výsledku konečnou podobu Matěj Vrzák. Litoměřicko se po této výhře, kdy mu trošku přálo i štěstíčko, posouvá v tabulce na třetí příčku za Domoušice, na které ztrácí osm bodů a druhý Sokol Srbice, jenž má více o dva bodíky.

Ve třetí minutě nachází Grunert na hranici velkého vápna Šragu, jehož střela z otočky zaplouvá přesně do vzdálenější šibenice. V sedmé minutě se z trávníku těžce zvedá Novotný. V osmé minutě posílá míč do sítě z levé strany Flégl, ale gól není uznán pro ofsajd. V 11. minutě přiťukává T. Vavrinec ve vápně míč na levou stranu Šedinovi, jehož povedená rána se odráží od břevna nad branku. Ve 14. minutě usměrňuje Flégl u bližší tyče do břevna Hraničkovu nabídku z pravé strany. V 16. minutě se z trávníku těžce zvedá Franc. Ve 22. minutě zastavuje Franc na pravé straně Novotného přihrávku na Flégla. Ve 24. minutě krotí Strnad tečovaný dalekonosný pokus Z. Rollingera. Ve 25. minutě pálí po Januškově centru z levé strany ve vápně bez přípravy hodně nepřesně Hranička. Ve 29. minutě sbírá gólman Šlitr dlouhý a nepřesný Novotného nákop. Ve 30. minutě chytá Strnad slabý pokus J. Vavrince z otočky ve vápně. Ve 31. minutě rozehrává Šraga rohový kop z právě strany, ale Šlitr jeho nebezpečný centr vyboxoval. Ve 35. minutě Šlitr vyráží Durovu střelu z hranice velkého vápna. Ve 36. minutě centruje z pravé strany Grunert, ale následnou Januškovu nebezpečnou hlavičku se daří Šlitrovu vyrazit. Ve 41. minutě nastřeluje J. Vavrinec z pravé strany z těsné blízkosti pouze boční síť. Ve 45. minutě nachází Novotný z prané strany za obranu nabíhajícího Šragu, jehož střelu vyráží vyběhnutý Šlitr těsně vedle své levé tyče. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.    

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Doležal Šedinu. Ve 47. minutě vyráží Strnad pokus J. Vavrince z ostrého úhlu z pravé strany. Ve 48. minutě nachází Novotný na pravé straně dlouhým nákopem Flégla, který se nejprve zbavuje France a poté prostřeluje vyběhnutého Šlitra. V 52. minutě pálí J. Vavrinec zpoza šestnáctky z otočky příliš vysoko. V 54. minutě vysunuje Grunert za obranu nabíhajícího Hraničku, ale ten na vybíhajícího Šlitra recept nenašel. V 58. minutě zastavuje unikajícího Flégla ofsajd. V 62. minutě dopravuje míč do branky Kupka, ale gól nebí uznán pro ofsajd. V 63. minutě posílá Doležal z pravé strany centr do vápna na hlavu J. Vavrince, který trefuje přesně bližší horní roh litoměřické branky. Následně dostává Flégl žlutou kartu za předchozí faul na France. V 64. minutě střídá Vrzák Janušku. V 62. minutě sbírá vybíhající Šlitr míč před dobíhajícím Vrzákem. V 66. minutě posílá Grunert hlavou vysoko nad branku Šragův centr z přímého kopu. V 67. minutě pálí nad branku z pravé strany Hranička. V 69. minutě odstupuje R. Rollinger a na trávník vbíhá Hennebichler. V 70. minutě chytá Šlitr Hraničkův pokus. V 73. minutě sbírá Strnad ve vápně J. Vavrincovi z kopačky téměř jistý gól. V 77. minutě je ošetřován Z. Rollinger. V téže minutě nahrazuje zraněného Z. Rollingera Ludík. V 79. minutě míjí Rapavého pokus z pravé strany vzdálenější tyč. V 80. minutě střídá Suroviak Rapavého. V 83. minutě míjí bližší tyč nepovedený Verbířův dlouhý centr z pravé strany. V 84. minutě obral Suroviak o míč Doležala, ale v obrovské šanci se mu nedaří vyběhnutého Šlitra prostřelit. V 86. minutě pálí Šraga zpoza šestnáctky těsně vedle levé tyče. V 87. minutě jde na Šlitra zcela osamocený Grunert, který si ho pokládá a poté se zbavuje i vracejícího se Hennebichlera, ale míč posílá těsně vedle levé tyče. V 90. minutě odstupuje Hranička a na trávník vbíhá Pocner. Nastavují se čtyři minuty. V 91. minutě je Šragovi odpískán v souboji s Doležalem faul. V 93. minutě přihrává Suroviak ve vápně z pravé strany na střed před zcela odkrytou branku Vrzákovi a ten jeho nabídkou nepohrdl. Utkání končí a Litoměřicko si po výhře 3:1 připisuje do tabulky další tři body.

FK Litoměřicko A – SK Baník Modlany   3:1 (1:0)

Branky: 3. Šraga, 48. Flégl, 90+3. Vrzák – 63. J. Vavrinec. Rozhodčí: Jiří Šmid – Lukáš Mollinger, Adam Provazník. ŽK: 63. Flégl. Diváci: 150.  

FK Litoměřicko A: Strnad – M. Novotný, Matějka, Hájek, Dura – Hranička (90. Pocner), Grunert, Rapavý (80. Suroviak), Januška (64. Vrzák) – Šraga – Flégl.  Trenér: Štefan Knapík.

SK Baník Modlany: Šlitr – Verbíř,SigmundFranc, Z. Rollinger (78. Ludík) – Stožický – J. Vavrinec, R. Rollinger (69.Hennebichler), Kupka, Šedina (46. Doležal) – T. Vavrinec.  Trenéři: Michal Doležal, Josef Hrneček.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků a informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -