Pátek, 3 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřická nemocnice vyjadřuje přednostními odběry krve obdiv válečným veteránům a dárcům krve

Litoměřická nemocnice vyjadřuje přednostními odběry krve obdiv válečným veteránům a dárcům krve

Litoměřice – Krajská zdravotní, a.s. – Nemocnice Litoměřice, o.z. se nabídkou nové služby připojí k letošnímu stému výročí od založení Československé obce legionářské, které 4. září 2021 vyvrcholilo VI. manifestačním sjezdem Československé obce legionářské v Praze a oslavami na Vítkově.

Vyjádření obdivu k hrdinským činům členů československých legií a podpora myšlenky projektu „Péče o válečné veterány“, realizovaného Československou obcí legionářskou, bude ze strany nemocnice umožněno přednostním přijímáním všech válečných veteránů a členů odboje k odběrům krve v odběrové ambulanci nemocnice.

„Jediné, co je k tomuto třeba, je předložení průkazu válečného veterána při registraci na recepci. Po příchodu do odběrové ambulance bude jeho držitel personálem automaticky vyzván k přednostnímu odběru krve,“ vysvětlil princip podpory ředitel zdravotní péče litoměřické nemocnice Radek Lončák a doplnil, že stejným způsobem budou nemocnicí podporováni i dárci krve.

„Dárci krve jsou významným článkem zdravotnického systému a my si jejich ochoty udělat něco pro ostatní vážíme. Darováním krve nepřímo zachraňují lidské životy,“ zdůraznil ředitel a doplnil, že mechanismus k zajištění přednostního odběru bude v případě dárců krve stejný, jako u válečných veteránů, tj. bude stačit předložit legitimaci dárce krve při registraci na recepci.

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -