Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůPozvánkyVinobraní ve Velkých Žernosekách nabídne dvoudenní program a vítězi tomboly obří hrozen

Vinobraní ve Velkých Žernosekách nabídne dvoudenní program a vítězi tomboly obří hrozen

Velké Žernoseky – Slavnost vína a burčáku plná skvělé muziky a zábavy pro všechny věkové kategorie letos nemine ani Velké Žernoseky. Tradiční vinobraní se zde bude konat už tento pátek a sobotu 24. a 25. září.

Pro návštěvníky je připraven bohatý program hned na několika scénách. Bude hudba, pohádky pro děti, řemeslné stánky i tombola s originální hlavní cenou – sedmdesátikilovým hroznem vína.  Celé vinobraní vyvrcholí v sobotu ohňostrojem u přívozu.

Vinobraní odstartuje v pátek 24. září v 18 hodin v centru obce na hlavním pódiu místní soubor Vinohrádek. Zazpívá v 18 hodin. Po zhruba půlhodinovém vystoupení bude znít historická hudba a ve 20 hodin se můžete těšit na loučový průvod a fireshow litoměřické skupiny VOX LUMINAS. V kulturním domě bude od 20 hodin probíhat taneční zábava, na které letos zpívá a hraje kapela Alterna – lístky jsou v prodeji na obecním úřadu.

V sobotu startuje vinobraní už v 10.30. V nabitém programu bude hrát a zpívat například kapela Camna, zpěvačka Madia, Vokální kvintet Hlasoplet, Ewa Farna Tribute, písničkář Petr Lüftner, Claymore a Smokie + Suzi Quatro + Tina Turner Revival a řada dalších. V místním kostele sv. Mikuláše se bude v 11 hodin žehnat úrodě.

Historický průvod se na cestu obcí vydá tradičně ve 14 hodin.

Připravena je i dětská scéna – malé návštěvníky zabaví v prostoru kulturního domu Divadlo V pytli. Ve sportovním areálu budou pouťové atrakce.

Vinobraní vyvrcholí sobotním ohňostrojem ve 21.15 u přívozu.

Vstupné na vinobraní je 100,- Kč, senioři a studenti platí polovinu. Děti do patnácti let mají na vinobraní vstup zdarma.

Auta nechte doma! Z Litoměřic do Velkých Žernosek Vás v čase od 11 do 19 hodin sveze autobus.

Od pátečních 17 hodin do neděle 26. září 8.00 nebude umožněn průjezd obcí Velké Žernoseky. Řidiči musejí využít objízdné trasy.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -