Čtvrtek, 18 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyHudební festival „Mladá Praha“ si udělá zastávku i v Litoměřicích

Hudební festival „Mladá Praha“ si udělá zastávku i v Litoměřicích

Litoměřice – Víte, že právě probíhá jubilejní 30. ročník festivalu Mladá Praha? Mezinárodní hudební festival, který si klade za cíl pomáhat především začínajícím umělcům v oboru vážné hudby, si doslova „odskočí“ do Litoměřic. Jeden koncert totiž zažije i Divadlo Karla Hynka Máchy.

Koncert se uskuteční v úterý 21. září v 19 hodin. Představí se na něm mladá polská saxofonistka Aneta Baziak a dvě české klavíristky – Marie Šumníková a Miloslava Machová.

Vstupné: 200,- Kč. Lístky zakoupíte z pohodlí domova – kliknutím ZDE.

Mezinárodní hudební festival Mladá Praha bude probíhat až do 3. října – především v Praze, ale i na jiných místech republiky – třeba v kolínské synagoze.

„Pomocí koncertů mezinárodní úrovně chceme mladým talentovaným hudebníkům usnadnit počátky jejich umělecké dráhy a umožnit navazování přátelství s mladými hudebníky z celého světa,“ uvádějí organizátoři festivalu na webových stránkách. Letos se festivalu účastní například mladý violoncellista Adam Klánský nebo varhaník Adam Suk, který svou první profesionální nahrávku teprve připravuje.

Podrobnosti o festivalu si můžete přečíst TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -