Pátek, 29 března, 2024
5.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřice„Havlíčkovka“ měla „narozky,“ slavila čtyřicátiny

„Havlíčkovka“ měla „narozky,“ slavila čtyřicátiny

Litoměřice – Vínko na uvítanou, proslov ředitelky Blanky Ježkové, animované žákovské pásmo z dějin Litoměřic i vtipný poetický průřez z historie i současnosti školy sestavený učitelkou Lenkou Mikešovou – takový byl úvod oslav 40.narozenin Základní školy Havlíčkova v Litoměřicích.

Prostranství před školou, kde vše začalo, zaplnili bývalí učitelé i žáci, dnes už většinou rodiče s dětmi. Pak už se dění přesunulo do školy, kde si účastníci prohlédli její prostory a vybavení.

Velkému zájmu se přitom těšily školní kroniky bývalé „sedmičky“ (kdysi 7.ZŠ) i panely s fotografiemi, na kterých se ti „bývalí“ hledali.  Nejživěji však potom bylo za školou, kde si mnozí své vzpomínky na školní chvíle oživili přímo při setkáních s bývalými kantory, vychovatelkami i spolužáky, třeba při sklence dobrého moku, nebo při dobrém guláši, či kafíčku se zákuskem. Společné focení přitom nebralo konce. Mezi bývalými kantory nechyběli ani první ředitel školy Miloš Lebeda i ti další, třeba Jiří Kučera, Marcela Matušková a Vladimír Vaněk. 

Narozeninový den školy si užily také děti, pro které škola připravila různé atrakce, soutěže a skákací hrad. S technikou za nimi na školní hřiště přijeli dokonce i hasiči.

Lze bez nadsázky dodat, že se účastníci rozcházeli  nejen s pocitem příjemně stráveného odpoledne, ale že si milou atmosféru oslav a setkání nesli domů i ve svých srdcích…

Autor textu a fotografií: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -