Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDo Lovosic přijede na besedu spisovatelka Marie Formáčková

Do Lovosic přijede na besedu spisovatelka Marie Formáčková

Lovosice – Městská knihovna Lovosice Vás srdečně zve na besedu se spisovatelkou Marií Formáčkovou. Bývalá šéfredaktorka časopisu Vlasta a  Květy, která napsala hned několik desítek knih, bude ve Pfannsmidtově vile besedovat se čtenáři v úterý 21. září od 17 hodin. Vstupné: 30,- Kč.

Marie Formáčková se psaní knih věnuje od roku 2000. Devět knih napsala s herečkou Helenou Růžičkovou – nejúspěšnější byl v tomto případě třídílný „Deník mezi životem a smrtí.“

 Formáčková se přátelí s řadou známých osobností a často zaznamenala jejich životní osudy a portréty. Sepsala vzpomínky Zity Kabátové, vyzpovídala Jiřího Pomeje nebo Josefa Dvořáka.

Napsala také několik kuchařek a podílela se na knihách o zdravé životosprávě. Je rozvedená a má dvě děti, dceru Lucii a syna Petra. Zatímco dcera se taktéž věnuje novinařině, syn Petr pracuje v zoologické zahradě.

Úvodní foto: Jana Myslivečková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -