Úterý, 23 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemLékař z roudnické nemocnice na stupních vítězů L’Etape Tour de France

Lékař z roudnické nemocnice na stupních vítězů L’Etape Tour de France

Roudnice nad Labem – Světový projekt cyklistických závodů L’Etape pod hlavičkou Tour de France historicky poprvé dorazil také do Česka a úspěch v něm slavil i MUDr. Milan Hrubec, chirurg roudnické nemocnice a amatérský sportovec, který obsadil druhé místo v kategorii závodníků nad 60 let v těžší etapě dlouhé 130 km.

Na pražském Strahově odstartovalo okolo 1750, zejména amatérských jezdců na tratě dlouhé 90 a 130 km. Prvním vítězem hlavního závodu se stal profesionál Daniel Turek. Ambasadorka projektu – rychlobruslařka Martina Sáblíková – zajela skvělé 13. místo a z žen byla suverénně nejrychlejší.

V rámci projektu L’Etape mohla i česká široká veřejnost poprvé okusit „na vlastní kůži“ atmosféru nejslavnějšího cyklistického závodu světa. Nechyběl zde ani Milan Hrubec, který byl původně přihlášen na L’Etape přímo ve Francii, kde byl ale závod s ohledem na momentální vývoj pandemie Covid 19 zrušen. První ročník této soutěže pořádaný v Česku mu proto přišel vhod.

Druhé místo ve své kategorii je dalším úspěchem amatérského sportovce, který se dříve věnoval zejména triatlonu a nyní – jak sám s úsměvem říká – zejména s ohledem na svůj věk, se věnuje cyklistice. Milan Hrubec vyjel na trať s vysokým startovním číslem 923 a soupeři jedoucí v rychlém cyklistickém „balíku“ byli daleko pře ním. Závod tak pro něho byl opravdu velkým individuálním výkonem. Celkové 335 místo v závodu je stejně úctyhodným výkonem, jako krásné druhé místo ve věkové kategorii, když za sebou zanechal velkou množinu mnohem mladších cyklistů.

Krom účasti v prestižním závodu, pocitu ze stupňů vítězů a stříbrné medaile, si Milan Hrubec odnesl také krásné dojmy ze setkání s celou řadou bývalých i současných cyklistů a dalších sportovců. Mezi nimi rozhodně dominoval Ján Svorada, československý, slovenský a nakonec i český cyklista, který krom mnoha významných cyklistických úspěchů okusil i vítězství v závěrečné etapě Tour de France. Další cennou trofejí je tak pro Milana Hrubce podpis tohoto cyklisty na oficiálním plakátu L’Etape, ve společnosti dalších podpisů neméně významných profesionálních sportovců, kteří se cyklistice věnují jak profesionálně, tak amatérsky, a přispívají k dobré prezentaci této krásné sportovní disciplíny.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -