FOTOGALERIE: Aukce pro Hospic sv. Štěpána

0
230

Litoměřice V úterý 14. září proběhla Aukce pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích spojená s výročním večerem. Hospic si totiž připomíná 20 let své smysluplné činnosti. Dražba 31 výtvarných prací v Kulturním centru na hradě vynesla díky štědrým dražitelům a také skvělému výkonu licitátora Víta Vomáčky z Kravař (jinak jednoho z nejdéle sloužících starostů v ČR) 230 300 korun!

Ředitelka Monika Marková uvedla, že výtěžek aukce hospic použije na rekonstrukci místnosti posledního rozloučení. Večerem provázela Tereza Rozmarová, o pohodovou hudbu se postarala kapela Jindry Kelíška.

V závěru večera předal litoměřický sochař Libor Pisklák hospici bronzovou bustu kněze Ladislava Kubíčka, od jehož zavraždění na faře v Třebenicích uplynulo 11.září sedmnáct let. L.Kubíček byl jedním z inspirátorů hospicové práce u nás.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Krokudy čtvrtmaraton přilákal vytrvalce, děti i handicapované
Další článekJarmark babího léta je letos součástí litoměřického vinobraní
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno