Pátek, 10 května, 2024
18 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion vstoupil do nového ročníku Chance ligy dvoubodovou výhrou

Stadion vstoupil do nového ročníku Chance ligy dvoubodovou výhrou

Litoměřice – V sobotu 11. září 2021 vstoupili litoměřičtí hokejisté do nového ročníku Chance ligy v Kalich Areně, kde přivítali Frýdek-Místek. Vstup do zápasu jim vychází excelentně, když se po necelé půlminutě ujímají vedení. Rysi ovšem neskládají zbraně a v osmé minutě překlápějí vedení na svou stranu. V desáté minutě je opět vyrovnáno. Další branky padly až v postedné třetné kdy Severočeši bleskově smázli těsný náskok Pražanů a tak za nerozhodného stavu dospěl tento zajímavý a bojovný duel do prodloužení ve, kterém se jako správný kapitán ukazuje Jan Výtisk, jehož bomba z levého kruhu zajišťuje Stadionu první dva body do tabulky.  

V čase 00:24 posouvá Kracík kotouč do útočného pásma na Válka, jehož nabídku posílá z pravého kruhu pod břevno Kadlec. Ve druhé minutě je Ciura potrestán za nedovolené bránění. V téže minutě se hosté osvobozují. Ve třetí minutě objíždí Kadlec branku, ale vyzrát na gólmana Foltána se mu nedaří. V téže minutě nachází Foltán v lapačce Urbanovu ránu z pravého kruhu. V čase 04:30 sbírá Lyszczarczyk ve středním pásmu u pravého mantinelu kotouč, zaváží ho do bližšího kruhu odkud míří přesně nad Královo levé rameno. V šesté minutě se před brankou natahuje po kotouči matně Klimša. V čase 07:08 nabíjí Martynek z levého kruhu do pravého zcela volnému Lyszczarczykovi a ten trefuje odkrytou část branky, kam se nestíhá Král přesunout. V čase 09:52 si po Berkově přihrávce navádí puk na pravý kruh Jícha, jenž odtud prostřeluje Foltána, který může zpytovat svědomí. Ve 13. minutě je O. Procházka vyloučen za vysokou hůl. V téže minutě se budou litoměřičtí po Ticháčkově krosčeku bránit ve třech. Ve 14. minutě se snaží Szturc najít před brankou Bartoše, který na jeho přihrávku nedosáhl a domácí se osvobozují. V 15. minutě se pokouší ujet v oslabení Válek, ale po dlouhém pobytu na ledě už nemá dostatek sil a tak je včas odzbrojen. V 16. minutě vyklepává Foltán z lapačky Urbanovu zblokovanou přihrávku. V téže minutě pálí ihned po vhazování z prostoru mezi kruhy hodně nepřesně Kadlec. V 18. minutě končí v chumlu hráčů před Foltánem Marcelova bomba od modré čáry. V 19. minutě nastřeluje Šedivý z ostrého úhlu pouze boční síť. Ve 20. minutě vyhazují hosté kotouč na zakázané uvolnění. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Ve 22. minutě letí mimo tři tyče Sihvonenova teč z předbrankového prostoru. Ve 23. minutě se mezi dvojicí obránců protáhl Koláček, ale je faulován a jeho pokus tak postrádá přesnost. Na trestnou lavici putuje za hákování Christov. V téže minutě usedá na opačnou stranu trestné lavice Kracík za podrážení. Ve 24. minutě zakládá Zbořil po Koláčkově akci útok od vlastní branky. Ve 25. minutě je rána O. Procházky zblokována do ochranné sítě. Ve 26. minutě servíruje Koláček puk před branku Urbanovi, ale tomu se nedaří přehodit Foltánův beton. Ve 27. minutě nachází Král ve výstroji Krenželokovu bombu od modré čáry. Ve 28. minutě obkroužil Přikryl branku, ale rychle se přesouvající Foltán přikrývá puk lapačkou. Ve 29. minutě ujíždějí Rysi do přečíslení dva na jednoho, ale Komorski trefuje pouze střed branky, kde je připraven Král. Ve 30. minutě vyfasoval Lyszczarczyk menší trest za podrážení. Ve 32. minutě se Holého rána odráží od zadního mantinelu a Slezané se osvobozují. Ve 34. minutě bude za nedovolené bránění pykat Výtisk. Ve 35. minutě krotí Král ve výstroji Lyszczarczykovu střelu z prostoru mezi kruhy. Ve 35. minutě putují na trestnou lavici současně Lyszczarczyk za sekání a Marcel za hrubost. Ve 36. minutě končí po Szturcově průniku kotouč v rohu, kde o něj bojuje několik hráčů. Ve 37. minutě si vybruslil před branku O. Procházka jehož pokus těsně nad ledem si Foltán pohlídal. Ve 39. minutě se po dlouhé litoměřické kombinaci chopí kotouče Ciura a zakládá akci od vlastní branky. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav 2:2.  

Ve 42. minutě vyráží pozorný Král Martynkovu ránu z prostoru mezi kruhy. Ve 43. minutě končí ve Foltánově lapačce Jebavého bomba od modré čáry. Ve 44. minutě ujíždí po pravé straně Urban, ale jeho pokus z ostrého úhlu neměl šanci na úspěch. Ve 45. minutě se hosté provinili zakázaným uvolněním. V téže minutě vyráží Král ramenem Lyszczarczykovu hodně nebezpečnou ránu. Ve 47. minutě krotí Král v lapačce Krenželokovu ránu od pravého mantinelu. V čase 46:53 neudržel Král Bartošovu střelu z těsné blízkosti a hodně důraznému Szturcovi se daří procedit kotouč za brankovou čáru. V čase 47:13 si najíždí Berka mezi kruhy na Jíchovu přihrávku od pravého mantinelu, ale Foltánem vytažený kotouč doklepává do sítě až z pravé strany z těsné blízkosti dorážející Smola. Ve 49. minutě je hostující střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. V 50. minutě vyráží Foltán betonem Sihvonenovu střelu z pravého kruhu. V 52. minutě přichází Foltán o hokejku, ale po vyražení Jíchovy rány odpalují jeho spoluhráči kotouč na zakázané uvolnění. V 53. minutě le po Konečného střele z ostrého úhlu v permanenci Foltánona lapačka. V 55. minutě míří z pravého kruhu mimo tři tyče Šedivý. V 57. minutě si připisuje Král několik důležitých zákroků. V 58. minutě se ocitá před Králem zcela osamocený Klimša, proti jehož dorážce vytahuje natahující se domácí gólman parádní zákrok. V 59. minutě je Bartoš vyloučen za sekání. V 60. minutě se Rysi osvobozují. Pouhé dvě vteřiny před závěrečným hvizdem zaútočil v oslabení Peterek, jehož pokus z levého kruhu vyklepává Král z výstroje. Základní hraví doba je na úplném konci a za nerozhodného stavu 3:3 přichází na řadu pětiminutové prodloužení.  

V 62. minutě vyráží Král pravým betonem Martynkovu nebezpečnou ránu z prostoru mezi kruhy. V čase 62:21 sbírá po Ticháčkově nepřesné přihrávce z pravé strany od levého mantinelu odražený kotouč Výtisk a parádní bombou z bližšího kruhu do vzdálenější šibenice rozhoduje o tom, že v Litoměřicích zůstávají první dva body, které si Stadion poctivě vydřel. 

HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek   4:3p (2:2, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 1. M. Kadlec (Válek, Kracík), 10. Jícha (Berka, Marcel), 48. Smola (Berka, Jícha), 63. Výtisk (Ticháček) – 5. Lyszczarczyk, 8. Lyszczarczyk (Martynek), 47. R. Szturc (D. Bartoš, Šedivý). Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Tomáš Micka – Petr Kotlík, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 710. Střely na branku: 35:32 (15:7, 4:13, 15:11 – 1:1). Zblokované střely: 18:22. Bloky: 17:17. Vhazování: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Ticháček, Černohorský – Válek, Kracík, M. Kadlec – O. Procházka, R. Přikryl, Sihvonen – Urban, Koláček, Konečný – Smola, Jícha, Berka.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.

HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimboch) – Zbořil, Teper, D. Krenželok, Ciura, J. Adámek, J. Michálek, Z. Malík – Lyszczarczyk, Komorski, Martynek (A) – R. Szturc, D. Bartoš, Šedivý (A) – Christov (C), Peterek, Klimša – J. Blaško, Čmiel, Matiaško.  Trenéři: Mojmír Trličík, Jozef Daňo.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací a sportovních článků ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -