Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTaké Litoměřice odmění strážníky městské policie

Také Litoměřice odmění strážníky městské policie

Litoměřice – Litoměřická radnice využije dotační program vypsaný Ministerstvem vnitra (MV) a ocení strážníky městské policie, kteří pomáhali během pandemie Covid-19. Každý z nich získá celkem deset tisíc korun, přičemž pět tisíc korun každému uvolní MV, dalších pět tisíc korun přidá ze svého rozpočtu město.

„Ministerstvo vnitra (MV) je přesvědčeno, že strážníci městských policií si za mimořádné nasazení během krizového stavu zaslouží ocenit podobně jako policisté, hasiči či zdravotníci. S tímto názorem naprosto souhlasím,“ konstatoval v této souvislosti starosta Ladislav Chlupáč. V případě Litoměřic jmenoval například jejich pomoc se zabezpečením provozu organizačně náročného, několik dní trvajícího testování obyvatel na výstavišti Zahrada Čech, pomoc s dodržováním vládních opatření, ale i s dezinfekcí veřejných míst v době vrcholící pandemie apod.

Odměna třiceti litoměřickým strážníkům, kteří v náročné době pomáhali a splňují podmínky pro získání odměny, bude připsána na jejich účet do konce letošního roku.

Autor: Eva Břeňová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -