Roudnické vinobraní už tuto sobotu

0
283

Roudnice nad Labem – Již tuto sobotu, 11. 9., se Roudnice dočká svého největšího hudebního festivalu. Roudnické vinobraní se koná přímo v centru města – v areálu zámku a jeho zahrad.

Doprovodnou výstavu Historici v Roudnici letos poprvé naleznete na nádvoří zámku a není zpoplatněna. Tato výstava probíhá od 10:00 do 14:00 hodin a je zakončena slavnostním odjezdem na spanilou jízdu.

Vzhledem ke stále platným epidemiologickým opatřením covid-19 je nutné před vstupem do placené části Roudnického vinobraní prokázat bezinfekčnost a to jednou z následujících možností, např. prostřednictvím aplikace Tečka nebo jiným způsobem v aktuálně platném nařízení,

– doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,

– doložit negativní POC antigenní test starý nejvýše 72 hodin (ze zdravotnického zařízení),

– doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,

– aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

Návštěvníkům v den akce nabízíme ve spolupráci s Nemocnicí Roudnice nad Labem možnost bezplatného testování hrazeného ze zdravotního pojištění. Testovací místo bude v průjezdu Informačního a dopravního centra Podřipska (Arnoštova 88) od 11:00 do 17:30.

Vstup do placené zóny Roudnického vinobraní bude možný od 10:30 a je nutné si v pokladně vstupenky vyměnit za identifikační náramky. Vstupenky jsou stále v předprodeji, a to výhradně prostřednictvím portálu KulturaRoudnice.cz. Lze je zakoupit on-line a zaplatit je prostřednictvím platební karty. Dalším předprodejním místem je Informační a dopravní centru Podřipska, Arnoštova 88, Roudnice nad Labem. Pokud nebudete mít vstupenku z předprodeje, můžete ji zakoupit v den konání akce v pokladnách v Michálkově ulici u vstupu do parku anebo v pokladnách za hlavní branou zámku na adrese Očkova1. Při placení vstupného na místě návštěvník obdrží rovnou náramek.

Na Roudnickém vinobraní je možné vybírat si mezi hudebními interprety na dvou scénách, které jsou samozřejmě propojeny v rámci uzavřeného zámeckého areálu. V Roudnici nad Labem vystoupí jako hlavní hvězdy Michal David s kapelou, Slza, Wohnout, Žlutý pes, Sto zvířat, Dalibor Janda, Walda Gang, Olga Lounová nebo Děda Mládek Illegal Band.

Žánrově ale festival není omezený a návštěvníci uslyší třeba i dechovku nebo nejznámější melodie Semaforského divadla. Aby se zabavili i nejmenší diváci, je připravena pohádka a pouťové atrakce. Z nabídky si zkrátka vybere každý.

Podrobnější informace naleznete na www.roudnicke-vinobrani.cz

Autor: Beáta Krůpová

- Naši partneři -
Předchozí článekVýsledky 40. ročníku Běhu kolem jezera Chmelař
Další článekLITOMĚŘICE: Evropský týden mobility završí akce „O dopravě hravě zdravě“
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno