Pátek, 17 května, 2024
14.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠ hlásí méně žáků, dodatečné zápisy a také chystá oslavy

ZUŠ hlásí méně žáků, dodatečné zápisy a také chystá oslavy

Litoměřice – Poprvé po několika letech začala ZUŠ Litoměřice  nový školní rok s méně žáky. To, že celkový počet klesl pod tisícovku, je odrazem minulé pandemické situace, která  ovlivnila především „kontaktní“ obory – taneční a literárně dramatický. Navíc, během období online výuky dávali žáci logicky přednost svým základním školám.  Teď je však možné zmíněné obory oživit, zájemci se totiž mohou hlásit, a to až do pátku 10.září při dodatečném zápisu.

Podobně je tomu i u  hudebního oboru, hlavně u dechových nástrojů, a několik volných míst má i výtvarný obor. Škola by také ráda rozšířila také řady pěveckého sboru.

 Na veřejnosti se litoměřická ZUŠ, která letos oslavuje 120. výročí svého vzniku,  představí už v tomto měsíci. Nejbližší akcí je Litoměřické vinobraní. V sobotu 18.září od 13 do 16 h vystoupí v programu na Hradním nádvoří sólisté i orchestry ZUŠ Junior Band a Schizzo Band. 

Koncertem 10. listopadu v Máchově divadle si pak škola připomene nedožité sté narozeniny legendárního ředitele, hudebního skladatele Františka Maršálka a v prosinci se veřejnost může těšit na tradiční Vánoční symfonický koncert, který zároveň oslavy jubilea školy zakončí. Hodlá na něj pozvat bývalé žáky a absolventy školy. 

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -