Pátek, 3 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDo litoměřických základních škol nastoupilo 305 prvňáčků

Do litoměřických základních škol nastoupilo 305 prvňáčků

Litoměřice – Také v Litoměřicích otevřely 1. září své brány základní školy. Nastoupilo do nich 305 prvňáčků. Vedení města je bylo přivítat na Masarykově ZŠ.

„Přeji vám, ať jste ve škole spokojeni a ať vás paní učitelky nezlobí. Na oplátku mi slibte, že nebudete zlobit ani vy je,“ sdělil prvňáčkům starosta města Ladislav Chlupáč. „Doufám, že už nás přestane trápit i epidemie a že tento školní rok proběhne čistě s prezenční výukou,“ dodal Ladislav Chlupáč.

„Naše základní školy jsou ve velmi dobrém stavu. Moc nás těší, že konkrétně v této instituci můžete nyní využívat krásné nové učebny v podkroví či nový výtah, který ji učinil bezbariérovou,“ doplnil místostarosta Litoměřic Karel Krejza.

Nový školní rok přinesl v městských základních školách jednu zásadní personální změnu. V ZŠ Na Valech nahradil Petra Klupáka ve funkci ředitele František Kindermann.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -