Úterý, 16 dubna, 2024
6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoPrvní letošní burčák tuto sobotu u vinařů na Litoměřicku

První letošní burčák tuto sobotu u vinařů na Litoměřicku

Litoměřicko – Poznejte vinaře z Litoměřic a okolí a ochutnejte to nejlepší, co ve svých sklepích mají! Už tuto sobotu 28. srpna proběhne další celodenní turisticko – vinařská akce s názvem „Otevřené sklepy Českého středohoří.“  Tentokrát se zapojilo deset vinařů ze čtyř obcí!

Vyrazit na trasu můžete kdykoliv od 9 do 20 hodin, mezi sklepy Vás budou vozit speciální vínobusy.

Startovat je možné na těchto místech: náves Velké Žernoseky, Vinařství pod Radobýlem Žalhostice, Vinařství sv. Tomáše Malé Žernoseky, Klášterní vinné sklepy Litoměřice v ulici Velká Dominikánská 273/11.

Vstupné je 250,- Kč a kromě jiného zahrnuje i degustační skleničku (a nosičku na ni), mapu, vodu, palubní lístek na dvě cesty přívozem a jízdenku na vínobus. Ten bude jezdit kyvadlově po celý den.

U všech zapojených vinařů (nebo v jejich blízkosti) bude k dispozici občerstvení.  Ochutnávky vína probíhají za žetony.  

Dozvíte se spoustu informací o víně, ochutnáte první letošní burčák a uvidíte klasické i moderní vinařské sklepy. Na akci přijeďte vlakem nebo lodí z Ústí nad Labem. Letošní ročník je co do počtu zapojených vinařů zatím největší.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -