Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu, a přestože počasí zřejmě nebude právě na jedničku s hvězdičkou, doma za pecí ještě neseďte. Na Litoměřicku se bude 28. a 29. srpna konat spousta akcí – vyberou si všechny věkové kategorie. Víkend je hlavně ve znamení rozloučení se s létem a prázdninami.

V Žitenicích se bude konat výstava drobného zvířectva – králíků, holubů, drůbeže, okrasného ptactva a ušlechtilých morčat. Výstava bude probíhat v sobotu 28. srpna od 8 do 17 hodin na výstavišti U Tří lip. Na místě si můžete zvířátka nejen prohlédnout, ale také si zakoupit přírůstky do vlastních chovů nebo s chovem po konzultaci začít. Uvidíte i akvarijní rybičky, kočky a terarijní zvířata. Pro děti je připraven doprovodný program.

V Litoměřicích budou v sobotu probíhat hned dvě velké akce, které stojí za návštěvu. JARMARK POZDNÍHO LÉTA a DEN PRO DĚTI. Obě akce jsou v režii MKZ Litoměřice. Na jarmark přijďte do atria Kulturního a konferenčního centra, Den pro děti se koná na Zahradě Čech. Obě akce začínají v 10 hodin. Dobrá zpráva je, že mezi výstavištěm a Tyršovo náměstím bude jezdit výlet vláček, kterým se můžete pohodlně přemisťovat. Více informací (a program akcí) ZDE.

V Třebenicích si v sobotu nenechte ujít cyklistický závod KOLMO KOLEM KOMÍNA. Jedná se o pravé a nefalšované MTB, kterého se mohou zúčastnit jak amatéři, tak i elitní jezdci. Akce bude i v tomto roce probíhat v okolí Košťálova. Start je ve 14 hodin ve Sportovním areálu Třebenice.  Více informací ZDE.

V Libochovicích mají na programu LOUČENÍ S PRÁZDNINAMI v městském parku. Od 14 až do 22 hodin zde bude o zábavu postaráno – dorazí klaun, připravena je celá řada soutěží, můžete si vyzkoušet minikáry, svézt se na labutích nebo si poslechnout živou hudbu. Podrobnosti najdete ZDE.

V Levíně u Úštěka bude v sobotu KERAMICKÝ JARMARK Akce se koná už po sedmé a nezklame příznivce poctivých řemesel a domácí atmosféry. Dorazí osm keramiků a zakoupit si taky můžete sklo, šperky a ručně dělaná mýdla. Akce bude probíhat od 10 do 17 hodin na náměstí v Levíně.

Za každého počasí se budou s prázdninami loučit také v Býčkovicích. Program startuje ve 14 hodin na fotbalovém hřišti. Připravena bude celá řada soutěží, spousta palačinek a také populární malování na obličej. Večer se můžete těšit na projekci letního kina. Podrobnosti najdete ZDE.

V Roudnici připravují rozloučení s prázdninami na téma životní prostředí a třídění odpadu. Akce se uskuteční v neděli 29. srpna, tradičně v zámeckém parku v ulici Michálkova. Akce začíná v 10 hodin dopoledne. Budou soutěže o zajímavé ceny, nenechte si to ujít.

V lovosickém kostele Všech svatých  si nenechte ujít druhý koncert letošního festivalu LITOMĚŘICKÉ SVÁTKY HUDBY. Na sobotní koncert v Litoměřicích už je vyprodáno, v Lovosicích ovšem ještě nějaké lístky k dispozici jsou a dají se pořídit v Centru kultury Lovoš.  V Lovosicích vystoupí Václav Hudeček, aktuální vítěz Luhačovické akademie Václava Hudečka David Hernych, sólistka na cembalo Jana Turková a Alma Ansámbl ( pět hudebnic na smyčcové nástroje ).  Jsou to špičkové hudebnice z hudebního tělesa „Pražští komorní sólisté“.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -