Roudnickou galerií budou znít shakespearovské sonety a klavír

0
32

Roudnice nad Labem – Roudnická galerie není jen místem, kde si můžete prohlédnout obrazy, sochy a zajímavé instalace, ale také místem mnoha kulturních akcí. Na jednu z nich se sem můžete vypravit už tuto středu 25. srpna. Připravena bude „SVÁTEČNÍ SHAKESPEAROVSKÁ POŠTA.“

Večer startuje v 18 hodin.

Čekají na Vás slavné sonety v podání nejvýznamnějšího českého znalce díla Williama Shakespeara prof. Martina Hilského, zhudebněné klavírním doprovodem skladatele Daniela Dobiáše.

Vstupné: 100,- Kč.

Martin Hilský je držitelem mnoha českých i zahraničních ocenění. Je to překladatel z angličtiny, profesor anglické literatury na Karlově univerzitě a shakespearolog. Jako dítě navštěvoval anglickou školku a anglické knihy v originále četl už ve velmi útlém věku. Do češtiny přeložil kompletní dílo Williama Shakespeara. Od roku 2010 působí na Filozofické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Zde vede semináře k anglické literatuře a každý týden přednáší na shakespearovská témata.

Klavírista Daniel Dobiáš je rovněž držitelem mnoha ocenění. Koncertoval už ve všech zemích Evropy a absolvoval 5x turné do USA. Vystupoval i v Argentině a v Číně.

V roce 2016 natočil také CD s texty dětí, které napsaly za druhé světové války v terezínském ghettu a které zhudebnil. Písně zpívali jednak známí zpěváci a herci, jednak děti ze ZUŠ Louny, kde se toto CD natáčelo. Byl souběžně vydán i zpěvník s obrázky dětí z celé České republiky.

- Naši partneři -
Předchozí článekKŘEŠICE: U Labe opět tábořil Kinematograf bratří Čadíků
Další článekLetošní poslední Hravý úterek ve znamení „Dne zvířat“
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno