Hudební vystoupení „Šlapeťáka“ rozzářilo tváře klientů v terezínském SeniorCentru SeneCura

0
99

TEREZÍN – Hašlerovy písně mají v terezínském domově opravdu rádi. Potvrdilo to v pořadí již třetí vystoupení Vladimíra Pecháčka, dlouholetého člena kapely Patrola Šlapeto. Zhruba třicítka klientů domova se během hodinového představení skvěle bavila a zpěváka odměnila dlouhým potleskem.

„Pro naše klienty pořádáme pravidelně různá kulturní vystoupení, ale pan Vladimír Pecháček, to je sázka na jistotu. Také proto k nám zavítal už potřetí,“ popisuje Daniela Zamrzlová, sociální pracovnice domova SeneCura Terezín. Klienti si užili krásné srpnové odpoledne, na které budou dlouho vzpomínat.

Během hudebního vystoupení známého „Šlapeťáka“ zazněly staropražské Hašlerovy a jiné filmové písně, při kterých se klienti nejen bavili, ale vzpomínali i na staré dobré časy. Vladimír Pecháček svým vtipkováním přispěl ke skvělé náladě. „Líbilo se mi to, bylo to fajn. Na takové písníčky jsme tancovali v pražských hospůdkách. Dokonce jsem si i zazpívala. Jednička,“ taková byla hodnocení klientů, z nichž někteří byli až dojati k slzám vzpomínkami na mládí. Po skandování pak zpěvák přidal na závěr ještě jednu píseň.

Prázdniny pro klienty SeniorCentra Terezín ale ještě zdaleka nekončí. Čeká je Den seniorů na koupališti v Litoměřicích, unikátní gurmánský týden, tentokrát plný mexických specialit, Dožínky a Dočesná s harmonikářem. Již dávno totiž neplatí mýtus, že v domovech pro seniory je nuda. Naopak, prioritou SeniorCenter SeneCura je, aby klienti i přes fyzická či psychická omezení prožívali svobodný a kvalitní život.

Klienti terezínského Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem pro seniory s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence se mohou účastnit řady společenských i pohybových aktivit, využívat fitness centra nebo rehabilitační místnosti, ale také třeba služeb kadeřníka či pedikúru. Do zařízení si mohou vzít domácího mazlíčka. Pravidelně probíhá ergoterapie neboli terapie prací pro udržení a rozvoj motorických dovedností, využívá se také canisterapie, aromaterapie a ošetřování s prvky bazální stimulace. Součástí domova je i dětská skupina, což přináší potěšení dětem i seniorům při vzájemných mezigeneračních aktivitách.

- Naši partneři -
Předchozí článekPolicie hledá svědky nehody na D8
Další článekFOTOREPORTÁŽ – Soustředění mladých fotbalistů FK Litoměřicko

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno