Středa, 24 dubna, 2024
9.8 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyKostely opět rozezní tentokrát již 9.ročník Litoměřických svátků hudby

Kostely opět rozezní tentokrát již 9.ročník Litoměřických svátků hudby

Litoměřice, Lovosice – Již po deváté navštíví kostely v Litoměřicích a Lovosicích přední čeští interpreti klasické hudby. Letošní ročník Litoměřických svátků hudby nabídne velkolepý koncert houslistů Václava Hudečka a Jiřího Vodičky, sopranistky Kristýny Kůstkové a barytonisty Romana Janála. Vše za doprovodu Plzeňské filharmonie pod taktovkou šéfdirigenta pražského filharmonického orchestru FOK dirigenta Tomáše Braunera.

Letos se poprvé festival představí v kostele Všech svatých na Mírovém náměstí v Litoměřicích. V soboru 28. srpna zde proběhne od 16 hodin veřejná zkouška a v 19 hodin pak večerní koncert. Již tradičně budou Svátky hudby pokračovat druhý den 29. srpna také v lovosickém kostele Svatého Václava. Také zde se od 19 hodin představí virtuóz Václav Hudeček spolu s laureátem své Akademie v Luhačovicích Davidem Hernychem za doprovodu Alma Ansámblu složeného z předních hráček na své strunné nástroje z různých pražských symfonických orchestrů.

„My pořadatelé, a nejen my, ale také generální sponzor společnost INEX Česká republika s.r.o., všichni ostatní sponzoři, ale i  partneři festivalu ( hlavní partner – Město Litoměřice a partner – Město Lovosice ) chceme poděkovat zdravotníkům i pomocnému personálu ve zdravotnictví, kteří stáli v 1. linii během  druhé vlny pandemie Covid-19. „Druhá vlna“ byla pro všechny zdravotníky i pomocný personál daleko náročnější než ta první v loňském roce. Chtěli bychom je proto pozvat jako čestné hosty na odpolední koncert, který proběhne formou veřejné generální zkoušky plně srovnatelné s večerním koncertem, do kostela Všech svatých v Litoměřicích od 16,00 hodin a tímto způsobem jim poděkovat za jejich obětavou a náročnou práci,“ uvedl Zdeněk Kulda ze spolku Musica et Educatione.

Spolek pořádá Litoměřické svátky hudby pod záštitou Jeho Excelence Mons. Mgr. Jana Baxanta, 20. biskupa litoměřického, za přispění hlavního partnera Města Litoměřice, partnera Města Lovosice, SFK ČR, Ústeckého kraje a generálního sponzora společnosti INEX.

Více informací (včetně míst pro předprodej vstupenek) najdete ZDE.

Nebo na www stránkách MKZ Litoměřice a KC Lovoš.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -