Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZe dvou kašen v centru Litoměřic mizí voda

Ze dvou kašen v centru Litoměřic mizí voda

Litoměřice – Ze čtyř kašen v centru Litoměřic je v současné době v provozu pouze jedna. Dvě kašny mají problémy s masivními úniky vody, třetí na Kostelním náměstí je dočasně mimo provoz kvůli právě probíhajícím opravám střechy kostela Všech svatých. Plně funkční tak v těchto dnech je pouze kašna poblíž knihovny na Mírovém náměstí.

Na odstraňování problémů souvisejících s únikem vody u kašny v blízkosti Oblastního muzea již pracují odborníci. Vybudovány již byly nové rozvody, ale ještě je třeba důkladně vyřezat olověnou vanu. „Této činnosti se ovšem věnují pouze dva odborníci v celé republice, takže dostat je k nám bylo velmi složité. Nicméně podařilo se a práce se jeden z nich ujme již příští týden,“ vysvětlil Ladislav Kolbaba, vedoucí oddělení investic odboru územního rozvoje městského úřadu. 

Největší problémy nyní působí kašna v ulici Krajská vedle úřadu práce. Ta má sice také nové rozvody, ale přesto z ní během dvou dnů zmizí veškerá voda. Tu tak musejí na místo obden dovážet pracovníci technických služeb, aby se neponičilo čerpadlo. „Bohužel zatím nevíme, kudy se voda ztrácí. Jednou za dva dny tak do kašny naléváme 500 litrů vody, což je strašně moc,“ sdělil Petr Kurc z Technických služeb města Litoměřice. „Po sezoně se budeme muset dovnitř „podívat“ a najít příčinu úniků vody,“ doplnil Ladislav Kolbaba.

Mimo provoz je momentálně kašna na Kostelním náměstí. Zde je to ovšem z preventivních důvodů, neboť v její těsné blízkosti probíhají opravy na střeše kostela Všech svatých. Po jejich dokončení bude znovu zprovozněna.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Text a foto: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -