Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceFunkčnost osvěžovače vzduchu Na Valech poznamenala tvrdá voda

Funkčnost osvěžovače vzduchu Na Valech poznamenala tvrdá voda

Litoměřice – Jemné trysky mlžného stožáru v ulici Na Valech poblíž Tržnice Felixe Holzmanna ničí tvrdá voda. Některé jsou ucpané a voda není rozprašována všemi směry tak, jak by měla a jak by si lidé hledající v letních dnech osvěžení přáli.

Úpravna vody i filtrace v systému jsou v provozu, ale zařízení nechrání dostatečně.

„Problém budeme řešit instalací změkčovače vody,“ vysvětlil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Na rozprašování ze stožáru není z hygienických důvodů možné použít dešťovou vodu, neboť ta musí být zcela čistá. Mlžný stožár se v tomto místě velice osvědčil. Je na nejprašnějším místě v Litoměřicích a vzduchu v lokalitě výrazně pomohl. Lidé se pod ním v parných dnech i osvěžují, ale k tomuto účelu primárně určen není.

Město zvažuje instalaci dalšího mlžného stožáru na některém z frekventovaných míst. Kdy a kde se tak stane, ještě není rozhodnuto.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Text a foto: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -