Čtvrtek, 2 května, 2024
18.7 C
Litoměřice
DomůKultura„s láskou…“ přijďte na zahájení výstavy fotografií Jindřicha Štreita

„s láskou…“ přijďte na zahájení výstavy fotografií Jindřicha Štreita

Litoměřice – V litoměřické Galerii Gotické dvojče bude v úterý 10. srpna slavnostně zahájena výstava Jindřicha Štreita – jednoho z nejvýznamnějších českých dokumentárních fotografů současnosti. Dvě desítky snímků spojuje unikátní téma – hospic. Výstava, která bude slavnostně zahájena v 17 hodin, nese název „s láskou…“

Výstava se v Gotickém dvojčeti koná u příležitosti dvaceti let litoměřického hospice. Vystavené snímky ovšem nepocházejí odsud, nýbrž z olomouckého mobilního hospice Nejste v tom sami, který je do Litoměřic laskavě zapůjčil.

Úvodní slovo na zítřejší vernisáži pronese litoměřický fotograf Miroslav Zimmer a chybět nebude ani hudební vystoupení v režii litoměřické ZUŠ. Konkrétně zazní flétny a slavná Vltava Bedřicha Smetany.

Výstava bude v litoměřickém Gotickém dvojčeti až do 18. září. Galerie bude otevřena každý čtvrtek od 15 do 19 hodin, pátek od 13 do 17 hodin a v sobotu od 10 do 16 hodin.

Olomoucký mobilní hospic Nejste v tom sami funguje od roku 2016. Jindřich Štreit život v něm fotograficky mapoval celý jeden rok. Smyslem výstavy je ukázat lidem, že díky hospici může být život krásný i na samém jeho konci.  

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -