Neděle, 5 května, 2024
14 C
Litoměřice
DomůSportFotbalFotbal SK Štětí - TJ Tatran Rakovník 2-0

Fotbal SK Štětí – TJ Tatran Rakovník 2-0

VIDEO: SK Štětí – TJ Tatran Rakovník 2:0(1:0) 2.kolo 7.8.2021

Dlouhé bylo čekání fotbalistů SK Štětí na další domácí zápas. Koronavir ukončil loňskou sezónu divizní soutěže dospělých už na podzim 2020 a tak trvalo 225 dní, než znova vyběhli k dalšímu domácímu mistrovskému zápasu. Před týdnem Štětí překvapivě v 1. kole na hřišti favorita FK Baník Most-Souš remizovalo 1:1 a dobrý vstup do sezóny chtělo v sobotu 7. srpna potvrdit proti v zelených trikotech hrajícímu TJ Tatranu Rakovník.

Začátek zápasu byl pro domácí nad očekávání skvělý. Jiří Vokoun ve správný moment poslal do gólu loni ještě dorostence Jakuba Janovského, který v 6. minutě zajistil domácím vedení 1:0. A byl to opět Jiří Vokoun, který si připravil o chvilku později míč k volnému přímému kopu a vyzkoušel pevnost břevna nad hlavou hostujícího gólmana Ivana Žuleviče. Hosté si počkali na první příležitost o něco déle, ale Aaron Donker s ní naložil hodně nepřesně. Smůla na kopačky se Miroslavu Müllerovi začala lepit v polovině poločasu, a jak uvidíte, už se neodlepila. Začalo to tyčkou, kdy už někteří spoluhráči zvedali ruce nad hlavu. Ve 32. minutě Muamer Mešič, který přišel hrát fotbal do České republiky z Bosny a Hercegoviny, levačkou namířil k tyči a hostující gólman vyškrábl míč na roh. Rakovník v 1. poločase moc možností neměl a ani roh v poslední minutě k brance nevedl. Hned na úvod 2. půle zneškodnil brankař hostů pokus Miroslava Müllera. V 65. minutě se hosté hlásili o ruku, ale vyslyšeni hlavním arbitrem Erikem Hlaváčkem Ruka byla u těla. Snaha domácích o navýšení náskoku pokračovala, ale střely Jiřího Vacka a Michala Obrtlíka cestu do sítě nenašly. Svoji píseň zahrála tyčka hostující branky v 73. minutě po střele Miroslava Müllera a už podruhé.

Radost na štětstkém stadionu propukla 14 minut před koncem. Po rohu Jiřího Vacka byl tím nejšikovnějším a nejpohotovějším David Čada, který hlavou zvýšil na 2:0 pro domácí. Skórovat mohli domácí ještě v úplném závěru a byl to opět největší smolař utkání Miroslava Müller, který míč do sítě nedostal. Mrzet to ale nemuselo, protože brzo přišel závěrečný hvizd a zasloužená výhra domácích 2:0 byla na světě.

Po 2. kolech divizní soutěže kdy do kompletnosti tabulky chybí jeden zápas je Štětí společně s Meteorem Praha se 4 body na 5. místě. V dalším zápase zajíždí v sobotu14. srpna na hřiště favorizovaného SK Českého Brodu, který v tomto kole překvapivě prohrál ve Slaném 2:0. Na další domácí utkání jsou diváci zváni v sobotu 21. srpna. SK Štětí přivítá soupeře z Karlovarského kraje Fotbalový klub Ostrov. Výkop 10:15.

Branky: Jakub Janovský 1, David Čada 1

Sestava: Václav Sailer-David Čada (88. ŽK), Michal Obrtlík, Lukáš Janovský, Jiří Vacek-Jakub Janovský (60. Jakub Pícha), Muamer Mešič, Patrik Škoda (70. Jiří Neuman), Jiří Vokoun, David Mencl (89. Petr Kovařík)- Miroslav Müller (66. ŽK)

Připraveni: Pavel Fary, Tomáš Belák, Rudolf Slanička, Michal Vondrka Trenér: Josef Jarolím Vedoucí: Jan Tyle Rozhodčí: Erik Hlaváček-Adam Trska, Michal Štefan

Autor: Milan Plíšek

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -