Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůSportFotbalVÝSLEDKY 41. ročníku Memoriálu Mirka Berana

VÝSLEDKY 41. ročníku Memoriálu Mirka Berana

Chodouny, Lounky – Tradiční Anenskou pouť v Chodounech obohacují každoročně i spousta doprovodných akcí. Jednou z nich je i fotbalový Memoriál Mirka Berana, jenž v minulém roce oslavil význačné jubileum. V sobotu 24. července 2021 se uskutečnil již 41. ročník tohoto populárního turnaje. Pořadatelé měli i v tomto roce hodně práce, aby dali dohromady čtyři celky. Na poslední chvíli se jim to podařilo a tak se mohlo začít hrát.

Turnaje doprovázeného tropickým vedrem se tedy zúčastnily znovu čtyři celky. Opět nechyběl téměř pravidelný účastník TJ Sokol Uhy z okresu Kladno, stejně jako pořádající tým FK Lounky Chodouny. Tuto dvojici, která je v podstatě inventářem tohoto turnaje, doplnil obhájce třetí příčky z minulého roku TJ Dobříň a nováčkem byl TJ Sokol Cítov, zástupce okresu Mělník, který to měl asi nejtěžší.  Z triumfu se nakonec raduje Sokol Uhy, který tak slaví druhé turnajové vítězství, když o předchozím víkendu vyhrál 22. ročníku Memoriálu Jaroslava Černého, jehož je pořadatelem. 

První semifinálový zápas přinesl vyrovnanou bitvu na jejímž konci se z postupu raduje obhájce prvenství z předchozích dvou ročníků, o hattrick usilující FK Lounky Chodouny. TJ Dobříň čeká souboj o třetí místo.

FK Lounky Chodouny – TJ Dobříň   1:0

Druhé semifinále svedlo dohromady TJ Sokol Uhy a nováčka turnaje TJ Sokol Cítov. K vidění byl nejen vyrovnaný souboj, ale i zajímavá gólová přestřelka, ze které postupuje do finále zástupce okresu Kladno. Nováček zastupujícího okres Mělník se zahraje o třetí příčku.

TJ Sokol Uhy – TJ Sokol Cítov   3:2

Souboji o třetí místo přinesl zcela jednoznačný průběh, kdy TJ Dobříň vůbec Sokol Cítov nešetřila a nasázela mu sedm branek. TJ Dobříň se tak raduje z třetího místa. Na TJ Sokol Cítov, který vytrhl pořadatelům trn z paty zbyla příčka čtvrtá.

O 3. místo: TJ Dobříň – TJ Sokol Cítov   7:0

Konečně nadešel správný čas na finále, které se kvůli pekelnému vedru hrálo na 2 x 35 minut. První poločas přinesl několik šancí, ale ani jeden z gólmanů míč za svá záda nepustil. Ve druhé půli rozhodla o vítězi jediná povedená střela, za kterou se Václav Beer natahoval ke své levé tyči marně. Vy rovnání měl na své kopačce pátek, ale v obrovské šanci nastřelil jen gólmanovu nohu. Z poháru pro vítěze se tedy raduje TJ Sokol Uhy. FK Lounky Chodouny se po triumfu na předchozích dvou ročnících musí smířit s příčkou druhou.  

Finále: FK Lounky Chodouny  – TJ Sokol Uhy  0:1

Pořadí:

1. místo: TJ Sokol Uhy

2. místo: FK Lounky Chodouny

3. místo: TJ Dobříň

4. místo: TJ Sokol Cítov

Po skončení turnaje došlo i na tradiční ocenění jednotlivců. Nejlepším gólmanem byl stejně jako před rokem zvolen Václav Beer z týmu FK Lounky Chodouny. Nejlepším střelcem se stal s dvěma trefami Martin Janata z Dobříně, o jehož triumfu před spoluhráči Petrem Krásou a Petrem Štrosem rozhodl větší počet asistencí.

Poděkování patří nejen všem sponzorům, ale i obci Chodouny a divákům, kteří si našli na turnaj cestu. Snad se v příštím roce obejde pořádání tohoto populárního turnaje bez dalších zbytečných komplikací a na hřišti v Lounkách se znovu sejdou atraktivní týmy, aby se příznivci kulatého nesmyslu měli opět nač těšit a užili si nejen Anenskou pouť, ale i  42. ročník Memoriálu Mirka Berana.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků a informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -