Papírna Mondi Štětí v pátém ročníku Environmentální výzvy podpořila 19 projektů a věnovala jim bezmála půl milionu

0
283

Štětí – Mondi Štětí, největší česká papírna, vyhlásila vítězné projekty již pátého ročníku dotačního projektu Environmentální výzva. Ve výzvě orientované na ekologicky prospěšné projekty v okolí Štětí letos společnost podpoří 19 subjektů, mezi něž rozdělila téměř 500 000 Kč.

V minulém roce společnost prostřednictvím této výzvy podpořila 17 regionálních projektů, které se zaměřují na ochranu životního prostředí, ekologii nebo výsadbu zeleně.

Environmentální výzva tvoří jeden z pilířů regionální podpory společnosti Mondi Štětí v programu Patriot. Výzva se zaměřuje na projekty související s ochranou životního prostředí, ekologií, environmentálním vzděláváním i úklidem a revitalizací zelených ploch v přilehlých obcích a městech. Mondi svou podporu soustředí do regionu ve vzdálenosti 30 km od Štětí, především se pak jedná o oblast Hoštky, Roudnice nad Labem, Mělníka, Litoměřic a jejich spádových obcí.

„Environmentální výzva je pro Mondi Štětí již tradiční aktivitou, v níž rozhodně budeme pokračovat. Těší nás obrovský zájem spolků, jednotlivců i obcí zkrášlovat své okolí, rozvíjet ekologické aktivity a vzdělávat lokální komunitu napříč generacemi. Věříme, že Environmentální výzvou můžeme přispět a motivovat k udržitelnému rozvoji a zároveň budovat dobré místo k životu,“ říká Jan Koubský, ředitel kvality a životního prostředí Mondi Štětí.

Mezi podpořené projekty letošní Environmentální výzvy patří např. rekultivace školní zahrady v štětské ZŠ T. G. Masaryka, výsadba pohádkové aleje v obci Hrobce, vytvoření odpočinkového místa pod vrchem Kalich v Třebušíně, instalace ptačích budek v Lovosicích, revitalizace školního pozemku v Roudnici nad Labem, výsadba živého plotu v areálu litoměřického letního kina, výroba a instalace dřevěných košů na Milešovce a mnoho dalších aktivit – plný výčet podpořených projektů najdete na webu www.zitmebavi.cz. Na něm lze nalézt nejen komplexní informace o Environmentální výzvě, ale i dalších dílčích projektech programu Patriot. Za celou existenci Environmentální výzvy bylo podpořeno celkem 106 projektů týkajících se životního prostředí, ekologie nebo ekologické výchovy.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Labe aréně se bude v rámci kanoistického MČR na krátkých tratích bojovat nejen o tituly
Další článekBábrlina švadlenka Litoměřice – rady a nápady jako od babičky (reklamní článek)
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno