Pondělí, 6 května, 2024
13.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMalé tornádo je na světě

Malé tornádo je na světě

Litoměřicko – Ještě 12 dní se můžete zapojit do sbírky, kterou vyhlásil Nadační fond BigMat. Organizace začala pomáhat mladému páru – Katce a Michalovi –  z obce Stebno na Lounsku. Tornádo jim vzalo střechu nad hlavou. Katka měla přitom jen pár dní do porodu. Všechno ale nakonec dobře dopadlo a malý Mathias už je na světě. Sbírka na obnovu domečku mladé rodiny ovšem  běží dál.

„Pro Katku a Michala jsme zajistili veškerý stavební materiál, který na opravy svého domečku potřebovali – od latí a fólie až po podlahy a  barvy.  Práce nám jdou rychle a od ruky a myslím, že tak do čtrnácti dnů se Katka s Michalem budou moci nastěhovat zpátky. V tuto chvíli jsme veškerý stavební materiál poskytli rodině zdarma. Zaplatíme ho až z peněz ze sbírky – vše za nákupní cenu, bez jakékoliv marže. Děkujeme všem, kteří pomáhají s námi,“ uvedl Vratislav Baudler z Nadačního fondu BigMat.

Rodina Katky a Michala už se rozrostla o dalšího člena – malý Mathias přišel na svět před několika hodinami. Je zdravý a má se čile k světu. Ve Stebně mu už teď přezdívají „Malé tornádo.“

„Původně jsme se v tomto roce nechtěli do žádných charitativních projektů pouštět. Chtěli jsme počkat na to, až se život po ročním boji s covidem vrátí do normálu. Osud to chtěl jinak a jsme za to moc rádi. Do konce roku bychom pro Katku s Michalem rádi uspořádali  ještě jednu benefiční akci a směřovali  k nim další pomoc. Přišli opravdu o vše – v pořádku zůstala jen koupelna,“ vysvětlil Baudler.

K projektu Nadačního fondu BigMat se připojili také lovosičtí Lovci. Házenkáři vypsali vlastní dárcovskou výzvu, do které přispěli částkou 10 tisíc korun. Téměř stejnou částkou pak přispěla široká veřejnost.   „Iniciativa Lovců nás velmi překvapila, i když už jsme se mnohokrát přesvědčili, že jsou to borci, kteří mají srdce na správném místě,“ uvedl Baudler.

Katce a Michalovi můžete přispět kliknutím ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -