Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaPolicie doporučuje obezřetnost na facebooku, objevuje se stále více napadených účtů

Policie doporučuje obezřetnost na facebooku, objevuje se stále více napadených účtů

Litoměřice – Litoměřičtí policisté v současné době prověřují několik případů, kdy neznámý pachatel napadl facebookový profil uživatele, následně znemožnil uživateli přístup na profil a jeho užívání. Poté jménem uživatele oslovoval přátele ze seznamu přátel a žádal je o poskytnutí telefonního čísla.

V případě, že přišla reakce a telefonní číslo mu „přítel“ poslal, tak mu následně poslal na Messenger zprávu s legendou, že se účastní soutěže o poukaz od známého internetového portálu na nákup zboží v hodnotě 75 tisíc korun. Rovněž mu zasílal SMS zprávy s dispozicemi k platbě včetně kódů, které dotyčný přeposílal do konverzace vedené v aplikaci Messenger. Tyto kódy pak neznámý pachatel zneužil k nákupu zboží v různých internetových obchodech. 

V těchto případech legendy mohou být různé, ale jak se dle kriminalistické terminologie říká „modus operandi“  neboli způsob provedení zůstává stejný. Věnujte proto pozornost jakékoliv neznámé konverzaci, která Vám přijde a buďte obezřetní.

Autor: Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -