Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloDivadlo Karla Hynka Máchy bude hostit Erbenovu Kytici

Divadlo Karla Hynka Máchy bude hostit Erbenovu Kytici

Litoměřice – Nejslavnější dílo Karla Jaromíra Erbena – sbírka balad Kytice – míří na jeviště litoměřického divadla. V úterý 24. srpna v 19 hodin ji tady ztvární Klicperovo divadlo Hradec Králové.

„Naše inscenace vás přesvědčí, že Kytice rozhodně nepatří jen do zaprášené archivní poličky s označením „povinná školní četba!“ Kytice jako národní poklad, otevírající před námi svět magických balad i moudrostí našich předků. Kytice jako výsostná poezie s romantickým odérem i hororovou patinou. Kytice jako téma viny, trestu a daností zákonů lidských i přírodních. Kytice jako kniha, kterou všichni známe, ale na kterou jsme už možná trochu zapomněli…“ uvádí herci.

Vstupenky je možné zakoupit ZDE.

Představení má 2 hodiny a 10 minut – s přestávkou.

Představení mělo premiéru v roce 2014 a kritici o něm hovoří jako o jednom z nejlepších. Skvěle hodnocené jsou nejen výkony hereček a herce (na jevišti uvidíte šest dam a jednoho muže), ale také kostýmy, které jsou překrásné.

Zdroj foto: Klicperovo divadlo Hradec Králové – oficiální web

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -