Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceWebové stránky Litoměřic nově upozorňují na výstrahy meteorologů

Webové stránky Litoměřic nově upozorňují na výstrahy meteorologů

Litoměřice – V rámci rozvoje internetových stránek má web města litomerice.cz novou funkcionalitu doplněnou o výstrahy Českého hydrometeorologického úřadu (ČHÚ).

„Nově přebíráme meteorologické výstrahy ČHÚ. V případě, že je pro území ORP Litoměřice vyhlášena výstraha, tak se s desetihodinovým předstihem objeví na hlavní stránce webu text s varováním,“ sdělil Jan Černý, informatik z oddělení ICT správního odboru městského úřadu.

Nedávno byly stránky rozšířeny o dvě nové sekce Turista a Životní prostředí, do designu se také promítl nový grafický vizuál města, došlo k propojení s mapami, on-line notifikaci, plné responsibilitě, progresivní webové aplikaci či doplnění anglické a německé jazykové mutace.

K aktuální verzi stránek uběhla dlouhá cesta 22 let, kdy se stránky postupně vyvíjely. Ty úplně první plnily funkci čistě informační, protože se jednalo o jednoduchý web bez redakčního systému. K rozmachu došlo s rozvojem technologií, nárůstem agend v souvislosti se zrušením okresních úřadů, a tím i potřebou více informovat veřejnost.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -