Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřická policie ocenila muže, který zachránil život topící se dívce

Litoměřická policie ocenila muže, který zachránil život topící se dívce

Litoměřice – Ředitelka Územního odboru policie v Litoměřicích, plk. JUDr. Helena Pšeničková předala ocenění za záchranu života 31 letému Luboši Voseckému.

Luboš Vosecký dne 11. června v odpoledních hodinách byl na procházce se svou rodinou u řeky Labe v Lovosicích. Ve chvíli, kdy procházeli kolem mola u přívozu, tak si všimli u vody křičících dívek. Zpozorněl. Když se pak podíval do vody, všimnul si, že na hladině leží bezvládné tělo dívky. Neváhal ani minutu, pro topící se dívku do vody skočil a s pomocí dalšího kolemjdoucího muže jí vytáhl. Ještě na místě jí poskytl první pomoc a dívka se probrala. Následně byla  letecky transportována do nemocnice.

Toto ocenění a poděkování patří rovněž muži, který pomáhal dívku vytáhnout z vody. Bohužel ihned poté odešel a jeho totožnost neznáme.

Autor: Veronika Hyšplerová, tisková mluvčí Policie Ústeckého kraje

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -