Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronika9:50 Aktualizováno: Požár výrobní haly v Lovosicích

9:50 Aktualizováno: Požár výrobní haly v Lovosicích

Podle tiskového mluvčího hasičů Milana Rudolfa došlo v pondělí kolem jedenadvacáté hodiny k zahoření elektrických kabelů ve výrobní hale Preolu. |Na místo dorazila závodní hasičská jednotka, která v budově provedla protipožární zabezpečení a při odchodu hasičů došlo následně k výbuchu. Zraněny byly celkem čtyři osoby z niž jedna osoba utrpěla vážné popáleniny a byla transportována do popáleninového centra do Prahy. Hasiči ráno začali s rozebíráním poškozené budovy, kdy při výbuchu odlétávaly plechy z pláště až na železniční trať, kde na ně najel osobní vlak. Podle Rudolfa, ale k poškození vlaku a zranění cestujících nedošlo. Zároveň neunikly do ovzduší žádné nebezpečné látky. Informace budeme aktualizovat.

V chemickém provozu Preol v Lovosicích došlo k výbuchu. Výbuch způsobil únik plynu hexan, záchranné složky dostaly oznámení o události před jedenáctou večer. „Na základě informací od hlavního technologa je možné, že by mohlo dojít k dalšímu výbuchu,” potvrdil mluvčí hasičů Milan Rudolf. Na místě zasahovalo dvanáct jednotek jak profesionálních tak dobrovolných. Objekt na místě hasiči ochlazovali, aby nedošlo k dalšímu výbuchu. V prostorách společnosti Preol v areálu lovosické chemičky došlo k výbuchu unikajícího plynu hexanu. Podle informací mluvčího ústecké záchranné služby Prokopa Voleníka jsou na místě tři zranění. Nejvážněji zraněný muž putoval vrtulníkem do vinohradské nemocnice v Praze a další dva do litoměřické nemocnice. Podle rybářů, kteří z protějšího břehu celé nestěstí viděli na vlastní oči, došlo nejdříve k velkému výbuchu, poté se z oken budovy vyvalily jiskry a kouř. Dvě fotografie těsně po výbuchu nám poskyt právě rybář Václav Šebor.

Autor: Karel Pech

5.7. ve 22:45 hodin. Dvanáct profesionálních a dobrovolných jednotek zasahuje po výbuchu v Areálu firmy Preol v Lovosicích. Zasahující hasiči předali Zdravotnické záchranné službě k ošetření čtyři zraněné a popálené zaměstnance. Bylo zahájeno ochlazování haly 35 x 20 x 25 metrů i za pomocí výškové techniky bez obsluhy. Na žádost výrobního ředitele firmy Preol hasiči zatím ukončili ochlazování haly z důvodu ohrožení statiky objektu, jistí další objekty v areálu. Zatím je hala ochlazována stabilním hasícím zařízením. Na místo je povolán vrtulník s termokamerou. Z důvodu velkého počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -